2022.11.24. 12:05:00 6332 247

Praktikák gyertyagyújtáshoz, hogy a viasz ne okozhasson gondot
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lassan itt van az adventi gyertyagyújtás ideje, amitől a kisgyermekes családok és a háziállatot bent tartó háztartások félve várnak. Amennyiben nem csak úgy égetjük az ünnepi gyertyákat, hanem felügyeljük azt, akkor nem lehet túl nagy galiba. Főleg, ha az adventi koszorút az illetéktelen kezecskéktől és mancsoktól védett helyre helyezzük. Eddig rendben, de mi lesz a lecsorgó viasszal?

Gyertya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyertya

Mint minden esetben, itt is az a legjobb megoldás, ha nem hagyjuk lecsepegni. Sokakat megnyugtat az a tudat, hogy víz is lehet a gyertyák alatt, ezért kedveltek az úszó gyertyákkal kapcsolatos modern megoldások is. Ehelyett kétféle egymással összefüggő praktikát is bevethetünk:
- A gyertyákat kellően hűvös helyen tároljuk, hogy a fűtött szoba hőmérséklete ne puhítsa meg túlzottan a gyertyatestet.
- Gondoskodunk arról, hogy a gyertya oldalán lefolyó viaszt valami felfogja. Ehhez a legegyszerűbb egy dekoratív fém tálcát az adventi koszorú alá tenni, amit hagyhatunk így is, de vékonyan teríthetünk az aljára némi homokot is.

Mit tehetsz, ha a viasz (mégis) lecsepeg?

Kapjon hideget-meleget! Azonban nem mindegy, hogy milyen felületre melyik hőmérséklet választandó. Üvegre hullott viaszt például sohase melegítsünk, mert könnyen elpattanhat az üveg a hő hatására! Az üvegen található viaszfoltokat azonban nem érdemes késsel sem felkaparni, mert megkarcolhatja a kényes felületet. Ez a bútorok felületére ugyancsak érvényes tanács. Ezeknél a felületeknél a jégkockával történő megkeményítés és kartonpapírral történő felpiszkálás lehet a járható út.

A hajszárító vagy a vasaló (nem túl nagy hőfokon alkalmazva) segít felolvasztani a szövetszálak közé befolyó viaszt, amit aztán jó nedvszívóképességű papírral fel tudunk itatni.
Amennyiben a kényes anyagú ruhákból így sem tűnik el nyomtalan a gyertyaviasz, ecetes vízben történő kifőzés segíthet visszaállítani annak eredeti állapotát.

Na, de mi a helyzet a homok nélkül használt fémtálcával? Ezt egyszerűen áztassuk be jó forró vízbe, és a meleg hőmérséklet meg fogja tenni a dolgát.

Forrás: www.lakaskultura.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...