2019.05.03. 13:09:04 9765 232

Praktikák a gyantázás közbeni fájdalom csökkentéséhez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Észrevetted, hogy minden szőrtelenítendő terület a legelső kezeléskor volt a legérzékenyebb, és minden egyes gyantázás után egy picinykével kisebb volt a fájdalom? Ezt a fájó érzést tovább tudjuk gyengíteni, ha megfogadjuk az itt összegyűjtött tanácsokat!

Gyantázás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyantázás

A gyantázás közbeni fájdalom enyhítésére szerencsére több tippünk is van. Neked melyik fog beválni?

1. Csillapítsuk az idegek érzékenységét!

Próbáljunk nem rágörcsölni a gyanta letépésére, maradjunk lazák, ne feszítsünk, úgy könnyebb megbirkózni a fájdalommal. A bőrt ugyanakkor szépen ki kell feszíteni az egyik kézzel, főleg, ha lazább kötőszöveten próbálkozunk, mint például a bikinivonal vagy a szemöldök. A legérzékenyebb testrészek gyantázása előtt érdemes megfontolni a fájdalomcsillapító tabletta bevetését is, ha nagyon nem bírjuk az ilyen jellegű fájdalmakat. Arra azonban figyelni kell, hogy ne aszpirin legyen az, amihez a szőrtelenítés előtt 30-45 perccel fordulunk!

2. Bízzuk hozzáértőre a gyantázást!

Nem feltétlenül fontos, hogy szépségszalonba rohanjuk minden egyes gyantázáskor, de ne magunk álljunk neki a műveletnek, amíg nem vagyunk biztosak abban, hogy melyik gyantát és milyen vastagságban kell alkalmazni, vagy bizonytalanok vagyunk a szőrnövekedés irányában.

3. Csökkentsük a bőr savasságát!

Bizony a dohányzás, a rendszeres koffein és alkoholfogyasztás felborítja a bőr egyensúlyát és a savasság miatt a bőrünk jóval érzékenyebb lesz. A gyantázás előtt azért is jobb kerülni az alkoholt, mert még dehidratálja is a bőrt.

4. Csak gyantázás után tonizáljunk!

Hiába hirdetik a gyantázás előtti készítményeket, ne használjuk ezeket! Csak nehezítjük velük a szőrszálak kitépését. Az alkoholmentes hidratálók azonban szőrtelenítés után kimondottan jót tesznek a bőrrel.

5. Kerüljük a jéggel való fájdalomcsillapítást!

Egy időben nagyon divatosak voltak a jégakkuval ellátott epilátorok, hiszen kellemesen elzsibbasztották a bőrt. Ezzel együtt azonban a hideg hatására a bőrpórusok bezárultak, így a szőrszálak nem tudnak rendesen kitépődni.

6. A tiltott területeket ne gyantázzuk!

A benőtt szőrszálak, a begyulladt szőrtüszők és a fájó véraláfutások elkerülése mindenki érdeke. Ezeken kívül azonban nemcsak fájdalmas, de veszélyes következményei is lehetnek, ha megpróbáljuk az irritált vagy sérült bőr, illetve a szemölcsös vagy pattanásos bőrfelület szőrtelenítését. Ez esetekben ne próbálkozzunk! A nagy méretű, szőrtüszővel rendelkező anyajegyeket is kerüljük ki, illetve kérjük meg a kozmetikusunkat, hogy oda ne kenjen gyantát, a bőrgyógyászok ugyanis ezt nem ajánlják. Inkább ollóval szabaduljunk meg a nem kívánt szőrszálaktól az ilyen jellegű anyajegyeknél.

Hideg és meleg

Ha nagyon fázunk, és lúdbörösek vagyunk, akkor melegedjünk fel, mert a kelleténél talán nagyobb fájdalmat fogunk érezni. Ugyanez igaz a nyári forróságra is, az izzadás nem segít... Ekkor klimatizált kozmetikákban gyantáztassunk, de természetesen legyen kellemes a hőmérséklet.

Forrás: liveabout.com/reduce-waxing-pain-1717212

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...