2021.05.06. 17:29:33 11256 270

Pozsgások gondozása lépésről lépésre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szukkulensek gondozása nem túl bonyolult, ennek ellenére igen mutatósak. Hiába nem túl komplikált a gondozásuk egy-két tippet mégis érdemes megfogadni, hogy sokáig élettel teli kis pozsgás növények díszíthessék kertünk, balkonládáink, szobáink.

Pozsgások - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pozsgások

A pozsgások kimondottan jó lehetőséget kínálnak azoknak, akik nem igazán profik a rendszeres locsolásban, és úgy kompletten a növénytartásban, így akár gyerekekre is nyugodtan bízhatjuk egy kis önállóságra nevelés eszközeként. Strapabíró, viszonylag igénytelen növények. Ha kifejezetten jót akarunk nekik, a következő szempontokat tartsuk szem előtt!

Fényárban a legjobb

Kimondottan napsütéses, akár tűző napnak kitett helyet válasszunk ezeknek a növényeknek. Mivel a legtöbb cserepes a félárnyékot kedveli, a szukkulensek bátran mehetnek a maradék, verőfényes ablakpárkányokra, erkélyekre, a kert árnyéktól mentes részeibe. Szeretik a meleget, a hőség segíti a növekedésüket, fejlődésüket. Azonban ne felejtsük el, hogy ahol a napocska ellen nincs fedezék, ott olykor az eső ellen sincs – ezt meg kell oldanunk, az esőt nem szereti.

A szárazság, mint jóbarát

Az egyik oka annak, hogy a pozsgások totál kezdő, szétszórt, vagy nagyon elfoglalt embereknek is remekül életben tartható növények, az, hogy hetente 1-2 alkalommal is elég öntözni őket, és ha kimarad sem történik semmi. Lényegében, ha már teljesen kiszáradt a földjük, akkor kell csak egy kis vizet adni nekik – ez igazán nem nagy igény. Télen pedig a föld kiszáradása annyira ritkán fordul elő, hogy szinte meg is feledkezhetünk a locsolásról. Fontos, hogy pangó víz nem maradhat alattuk, és ügyeljünk arra, hogy az öntözéskor a levelek ne legyenek vizesek.

Az ültetésről

A fentiek miatt nagyon fontos, hogy olyan edénybe ültessük, amiből bőven és szabadon tud távozni a felesleges öntözővíz. Ezt elősegíti, ha a lyukas aljú cserépbe először egy réteg kavicsot szórunk, és csak erre kerül a virágföld. Alapvetően homokkal 1:2 arányban elkevert általános virágföld vagy kaktuszföld megfelelő ültetőközeg nekik. Trágyázni 1-1,5 havonta érdemes március és szeptember között, ám alacsony tápanyagigénye miatt ez sem elengedhetetlen. Pozsgásokhoz, kaktuszokhoz készült tápot használjunk.

Építs sziklakertet!

Kevés dolog tudja olyan könnyedén hangulatossá varázsolni a kertet, mint a pozsgásokkal dúsan rakott sziklakert! Alacsony tápanyagigénye, strapabíró természete miatt tartósan jól érzi magát a sziklakertben, ahonnan az esővíz is könnyedén távozni képes.

Forrás: otthonokesmegoldasok

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.