2017.10.22. 11:36:53 14182 433

Pörgesd fel az agyad! 1. - Edd ezt az 5+1 jótékony ételt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szellemi frissesség fokozásához számos étrend-kiegészítő készítményt találhatsz a drogériák és gyógyszertárak polcain. Azonban miért is ne támogathatnád agyad egészséges működését ugyanazzal az étellel, amely a tested hasznára is válik?

Gránátalma fogyasztás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gránátalma fogyasztás

Nem is olyan bonyolult ez a dolog, ha egyébiránt is megpróbálsz „tisztán” étkezni!

Hiszen amúgy is az agyadat kell leállítanod arról, hogy az évezredes hajlamot a túlevésre rád kényszerítse, elvégre nagy szerencsénkre már elegendő és tápláló élelem áll rendelkezésünkre.

Az általuk korábban már favorizált gyümölcsök és zöldségek ismét a főszereplők, nem csak akkor ajánlottak, ha nehezen megy a tanulás.

1. Avokádó – Magas E-vitamin és Omega-3 tartalma miatt kifejezetten ajánlott. Előbbi segíti az Alzheimer-kór elleni harcot, míg a második növeli a véráramlást az agy azon területén, amelyik a döntéshozatalért felel.

2. Brokkoli – B1-vitamint tartalmaz, amely a megfelelő energiafelhasználás optimalizálja és az idegrendszer épségének megőrzésében játszik szerepet. A benne lévő C-vitamin pedig segít a stresszhelyzetek kezelésében.

3. (Brazil) dió – A hosszabb élethez elősegítő csonthéjasunk többek között a lecitin tartalmának köszönhetően agyserkentő hatású, nem mellesleg bizonyítottan segít a memória frissességének megőrzésében is.

4. Gránátalma – A számtalan magocskát rejtő gyümölcs gazdag antioxidáns-forrás. Az agyműködés fokozásához fogyasztandó, ugyanis megakadályozza, hogy a szabad gyökök kárt tegyenek az agyban. Flavonoidok is szép számmal találhatóak benne.

5. Kék áfonya – Az imént említett flavonoid memóriaserkentő, és szintén nagyon hasznos, főként az agyér-elzáródás megelőzésének területén. A kék áfonyában nem meglepő módon emellett jó adag C-vitamin is megtalálható.

+1 Rozmaring – Ez a fűszernövényünk gyulladás gátló hatásának köszönhetően az agyat is védi. Napi egy teáskanál fogyasztása javasolt, amit akár salátákban vagy teába téve is fogyaszthatsz. Cikkünk folytatásában további 5 ételt és egy újabb fűszernövényt ismerhetsz meg a témában.

Forrás: webbeteg.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az öregedés: amitől a legtöbb ember fél, pedig nem kellene

Az öregedéstől való félelem ma már szinte minden korosztályban tetten érhető, és egyértelműen negatív hatást gyakorol az egészségre és jóllétre. Bár régidők óta sokan abban reménykednek, hogy egyszer mindenki számára könnyen hozzáférhetővé válik az örök fiatalság széruma, ezidáig még nem került sor erre. Néhányak szerint viszont nem érdemes emiatt aggodalmaskodnunk, hiszen egy véges térben nem bizonyos, hogy létezhet az örökéletűség ajándéka. Mit tehetünk hát?

Régi háztartási praktikák, melyek most is működnek

A gyakorlatias, tapasztalatra és bölcs meglátásokra alapozott, leleményes háztartási praktikáknak köszönhetően fejfájások egész sorozatától kímélhetjük meg magunkat. Ezekre mindannyiunknak szükségünk van, hiszen csak két kézzel felvértezett emberi lényekként létezünk e teendőkkel telezsúfolt világban. Jól jön néha nagyanyáink ötlettára ahhoz, hogy gördülékenyebbé, hatékonyabbá és termelékenyebbé formálhassuk a mindennapjainkat. Ezekből hoztunk most egy csokorra valót.

Amikor a spenót és a csicseriborsó találkozik – Gyors és finom egytálétel a rohanós hétköznapokra

Ahogy hosszabbodnak a nappalok és kúszik felfelé a hőmérő higanyszála, annál kevesebbet szeretnénk a konyhában bíbelődni az ebéd, meleg vacsora elkészítésével. Szerencsére, egy-egy mentő ötlet mindig szembejön! Most egy spenótos, csicseriborsós verzió!