2018.04.03. 17:15:35 16183 447

Poratkák az ágyban? Így szabadulj meg tőlük okosan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is minden reggel úgy kezded a napot, hogy beveted az ágyat? Vagy azon renitensek közé tartozol, akik inkább csak becsukják a hálószoba ajtaját (vagy a szemüket)? Persze-persze, egy bevetett ágy sokkal szebb látvány, mint egy széttúrt, de lehet, hogy egészségtelenebb!

Ágynemű húzás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ágynemű húzás

Legalábbis erre utal a Kingstone egyetem kutatása, mely szerint a bevetett ágy a poratkák legkedvesebb helye.

Ugyanis, ha reggel ébredés után rögtön elteszed az ágyneműt, vagy szépen visszahelyezed az ágyra és letakarod, akkor az nem tud megszáradni és kiszellőzni, így a poratkák könnyű szerrel elszaporodhatnak. Ha azonban bevetetlenül hagyod, az éjszakai izzadság, nyirkosság meg tud száradni, és kevesebb mikroszkopikus méretű atkád lesz.

Ezek az atkák asztmát és allergiát okozhatnak, szóval hidd el, minél kevesebbet akarsz belőlük az ágyadban...

Egy másik jó módszer - nagyanyáink házi praktikája - , ha időről-időre kiteszed az ágyneműt a tűző napra, hogy a napsugarak elpusztíthassák a kis betolakodókat.

Ha ránk hallgatsz, akkor ezt a két bevált praktikát párosítod: nem veted be az ágyad - ezzel egy csomó időt megspórolsz reggelenként :) -, valamint hétvégenként kiteszed a napra az ágyneműt.

Forrás: kingston.ac.uk/news/archive/2005/january/17-messy-bedroom-could-spell-end-for-creepy-craw

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!