2018.04.03. 17:15:35 15677 447

Poratkák az ágyban? Így szabadulj meg tőlük okosan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is minden reggel úgy kezded a napot, hogy beveted az ágyat? Vagy azon renitensek közé tartozol, akik inkább csak becsukják a hálószoba ajtaját (vagy a szemüket)? Persze-persze, egy bevetett ágy sokkal szebb látvány, mint egy széttúrt, de lehet, hogy egészségtelenebb!

Ágynemű húzás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ágynemű húzás

Legalábbis erre utal a Kingstone egyetem kutatása, mely szerint a bevetett ágy a poratkák legkedvesebb helye.

Ugyanis, ha reggel ébredés után rögtön elteszed az ágyneműt, vagy szépen visszahelyezed az ágyra és letakarod, akkor az nem tud megszáradni és kiszellőzni, így a poratkák könnyű szerrel elszaporodhatnak. Ha azonban bevetetlenül hagyod, az éjszakai izzadság, nyirkosság meg tud száradni, és kevesebb mikroszkopikus méretű atkád lesz.

Ezek az atkák asztmát és allergiát okozhatnak, szóval hidd el, minél kevesebbet akarsz belőlük az ágyadban...

Egy másik jó módszer - nagyanyáink házi praktikája - , ha időről-időre kiteszed az ágyneműt a tűző napra, hogy a napsugarak elpusztíthassák a kis betolakodókat.

Ha ránk hallgatsz, akkor ezt a két bevált praktikát párosítod: nem veted be az ágyad - ezzel egy csomó időt megspórolsz reggelenként :) -, valamint hétvégenként kiteszed a napra az ágyneműt.

Forrás: kingston.ac.uk/news/archive/2005/january/17-messy-bedroom-could-spell-end-for-creepy-craw

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...