2023.01.19. 10:20:00 5968 221

Popcorn nap - Rendhagyó DIY popcorn-recepttel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Észak-Amerikában nagyon érdekes napokat ünnepelnek, ma éppenséggel a popcorn nemzeti napja van a tengerentúlon! Eszembe is jutott róla a régi búcsúk kedvence a csokis popcorn, úgy megenném! Azonban egy ennél is jópofább receptet találtam helyette!

Desszert popcornból - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Desszert popcornból

A pattogatott kukoricáról tudni kell, hogy igazából Dél-Amerikából származik, és megvan vagy már 5600 éves! Elődjeink azonban nem csak ételként, de díszítő elemként is használták, innen ered, hogy még napjainkban is kedvelt karácsonyfadísz az amerikai kontinensen. Az Amerikai Egyesült Államokban annyira népszerűvé vált, mint gluténmentes és egészséges nasi, hogy még külön nemzeti napot is kapott. Ha gyerekkorodban szeretted a téli fagyit, akkor ez a modern és szivárványszínű változata is könnyen elnyerheti a tetszésedet. Gombócoljunk popcornt a tölcsérbe!

Színes popcorn “fagylalt”

Hozzávalók:

30 dkg mini mályvacukor
negyed csésze vaj
1 ek. víz
ételfesték változatos színekben
12 csésze pattogatott kukorica
8 db fagylalt tölcsér

Elkészítés:

Amennyiben van kedvünk és megfelelő eszközeink hozzá, készítsünk otthon pattogatott kukoricát. Ellenkező esetben vegyünk készen a boltban. A hozzávalókat osszuk annyifelé, amennyi színben elkészítenénk a popcorn labdákat.
Egy serpenyőben olvasszunk fel egy adagot a vajból, majd keverjük bele a mályvacukrot, a vizet és a kiválasztott színű színezéket, majd közepes lángon főzzük addig, amíg a mályvacukor teljesen el nem olvad. Ekkor adjuk hozzá a pattogatott kukoricát, és keverjük jól át, hogy teljesen bevonódhasson minden egyes szem.
Vizes kézzel formázzunk a ragacsos masszá(k)ból összesen 8 darab golyót, és tegyük bele ezeket gombócként egy-egy tölcsérbe. A pattogatott kukoricával töltött fagyitölcséreket 1-2 napon belül fogyasszuk el.

Nincs kedved a desszertkészítéshez? Ugorj be a legközelebbi moziba, és vegyél egy adag frissen pattogtatott kukoricát. Ha pedig már ott vagy, nézz meg egy hangulatodhoz illő filmet.

Ötlet: www.houseofnasheats.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...