2020.06.27. 13:55:29 5818 175

Pocakosan is vár a nyár!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Enyhítések ide vagy oda, az idei nyár még minden bizonnyal nem lesz olyan felszabadult, mint a tavalyi volt, vagy remélhetőleg a jövő évi lesz. De az élet nem áll meg, akad, aki éppen ekkor éli át élete legszebb időszakát, vagyis éppen babát vár.

Kismama nyáron - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kismama nyáron

Várandósság szempontjából talán hatványozottan igaz: minden évszaknak megvan a maga szépsége, előnye és bizony a hátránya is. Míg télen a fogcsikorgató hideg, a több réteg ruha és főként a csúszásveszély miatt kell aggódnunk, addig nyáron a sokszor amúgy is elviselhetetlen hőség az, ami ronthatja komfortérzetünket. Hogy pocakosan is szépnek lássuk a szikrázó napsütést, a következőkre mindenképpen érdemes odafigyelnünk!

Ha elviselhetetlen a forróság!

Nagy pocakkal még elviselhetetlenebb a hőség, úgyhogy még jobban esik a vízparton hűsölni. Ha ez nem lehetséges, dobj egy hideg zuhanyt, a felfrissülés garantált lesz.

Ha megöl az unalom!

Ha már nem dolgozol, és a hőség napjait egyedül töltöd otthon, bizony az unalom hamar utolérhet! Ha lehet, ne nassolással üsd el az időt, és a folyamatos fekvés sem lesz a barátod (persze, ha csak nem kifejezetten ezt írta elő az orvosod!), úgyhogy valahogy mozgásban kellene lenned, lakáson belül. Dekoráld ki a gyerekszobát, akár egy barátnő is segítségedre lehet ebben, így még társaságod is lesz. Az esti, hűvösebb órákat pedig mindenképpen használd ki egy kis sétára.

Lábakat föl!

Várandósként amúgy is, nyáron viszont biztosan hajlamosak vagyunk a lábdagadásra. Ilyenkor nyugodtan polcoljuk fel a lábainkat, akár otthon vagyunk, és megtehetjük, hogy elnyúljunk a kanapén, akár a munkahelyünkön ülünk. Amennyiben otthon tartózkodunk, akár egy gyors lábzuhany is sokat segíthet rajtunk.

Ha úszol, de nem a boldogságban!

Hanem mondjuk az izzadságban. A nagyobb súly, hormonok miatt hajlamosabb lehetsz az izzadásra, ezért a hajlatokba érdemes reggelente egy kis hintőport tenni, hogy ezt mérsékeljük. Ezen kívül érdemes pamut vagy lenvászonból készült ruhákat hordanod!

Ami ilyenkor még fontosabb lehet!

Az előző ponthoz kapcsolódóan, a fokozott izzadás fokozott folyadékvesztéshez is vezethet. Óránként 2,5 dl vizet érdemes elfogyasztanod, hogy ne legyél dehidratált!

Forrás: missmum.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...