2016.01.29. 13:46:01 8261 230

Plusz kilók? – Talán a bevásárlásnak is köszönheted?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kicsi vagy nagy, sikeres vagy sikertelen, egy tanulmány szerint egy-egy bevásárlás alkalmával néha-néha megjutalmazzuk magunkat is, és ráadásul nem is éppen kalóriaszegény falatokkal. Talán ez a néhány „morzsa” az oka annak, hogy nem sikerült eltűntednek az ünnepek alatt rád kúszott kilócskákat…?

Rossz szokás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rossz szokás

Azt bizonyára már mindenki, tudja, hogy üres hassal nem megyünk bevásárolni, hiszen úgy hajlamosak vagyunk mindenféle felesleges dolgot megvenni.

De miért is a „jutalomfalat”?

Talán mert mindent sikerült hamar és jó áron megvennünk, és ezzel rengeteget spóroltunk? Vagy pont hogy csalódottságunkat szeretnénk elfedni, hogy már megint nem sikerült beleférni a keretünkbe? Esetleg már megint nekünk és egyedül kell elintézni a nagybevásárlást, amíg a család többi tagja otthon pihenget, és ezért megérdemlünk egy kis csokikát?

A válasz ennél sokkal hihetetlenebb:-)

A Harvard and Duke Business School professzora szerint, ha valaki otthonról viszi a bevásárlótáskát, sokkal inkább a biotermékekből válogat, úgy érzi, ezekért a”jócselekedetért” muszáj valamivel megjutalmaznia saját magát, ami természetesen egyáltalán nem egészséges, sőt, inkább cukros, vagy sós, és még jó zsíros is. Hát, érdekes felfedezés…

Gyerekesek előnyben!

Vagyis szülőknél kevésbé sűrűn fordul ez elő, hiszen ők inkább a gyerekeik igényeihez igazítják a bevásárlást is. Inkább az egyedülállók azok, akik könnyebben elcsábulnak.

A megoldás: tudatosság!

Készíts listát és ne hagyd, hogy az üzletek ilyen vagy olyan akciói elcsábítsanak. Így biztosak lehetünk benne, hogy csak azt vesszük meg, amire tényleg szükségünk van.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.