2016.01.29. 13:46:01 5257 225

Plusz kilók? – Talán a bevásárlásnak is köszönheted?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kicsi vagy nagy, sikeres vagy sikertelen, egy tanulmány szerint egy-egy bevásárlás alkalmával néha-néha megjutalmazzuk magunkat is, és ráadásul nem is éppen kalóriaszegény falatokkal. Talán ez a néhány „morzsa” az oka annak, hogy nem sikerült eltűntednek az ünnepek alatt rád kúszott kilócskákat…?

Rossz szokás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rossz szokás

Azt bizonyára már mindenki, tudja, hogy üres hassal nem megyünk bevásárolni, hiszen úgy hajlamosak vagyunk mindenféle felesleges dolgot megvenni.

De miért is a „jutalomfalat”?

Talán mert mindent sikerült hamar és jó áron megvennünk, és ezzel rengeteget spóroltunk? Vagy pont hogy csalódottságunkat szeretnénk elfedni, hogy már megint nem sikerült beleférni a keretünkbe? Esetleg már megint nekünk és egyedül kell elintézni a nagybevásárlást, amíg a család többi tagja otthon pihenget, és ezért megérdemlünk egy kis csokikát?

A válasz ennél sokkal hihetetlenebb:-)

A Harvard and Duke Business School professzora szerint, ha valaki otthonról viszi a bevásárlótáskát, sokkal inkább a biotermékekből válogat, úgy érzi, ezekért a”jócselekedetért” muszáj valamivel megjutalmaznia saját magát, ami természetesen egyáltalán nem egészséges, sőt, inkább cukros, vagy sós, és még jó zsíros is. Hát, érdekes felfedezés…

Gyerekesek előnyben!

Vagyis szülőknél kevésbé sűrűn fordul ez elő, hiszen ők inkább a gyerekeik igényeihez igazítják a bevásárlást is. Inkább az egyedülállók azok, akik könnyebben elcsábulnak.

A megoldás: tudatosság!

Készíts listát és ne hagyd, hogy az üzletek ilyen vagy olyan akciói elcsábítsanak. Így biztosak lehetünk benne, hogy csak azt vesszük meg, amire tényleg szükségünk van.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tesztett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...