2016.01.29. 13:46:01 8374 230

Plusz kilók? – Talán a bevásárlásnak is köszönheted?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kicsi vagy nagy, sikeres vagy sikertelen, egy tanulmány szerint egy-egy bevásárlás alkalmával néha-néha megjutalmazzuk magunkat is, és ráadásul nem is éppen kalóriaszegény falatokkal. Talán ez a néhány „morzsa” az oka annak, hogy nem sikerült eltűntednek az ünnepek alatt rád kúszott kilócskákat…?

Rossz szokás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rossz szokás

Azt bizonyára már mindenki, tudja, hogy üres hassal nem megyünk bevásárolni, hiszen úgy hajlamosak vagyunk mindenféle felesleges dolgot megvenni.

De miért is a „jutalomfalat”?

Talán mert mindent sikerült hamar és jó áron megvennünk, és ezzel rengeteget spóroltunk? Vagy pont hogy csalódottságunkat szeretnénk elfedni, hogy már megint nem sikerült beleférni a keretünkbe? Esetleg már megint nekünk és egyedül kell elintézni a nagybevásárlást, amíg a család többi tagja otthon pihenget, és ezért megérdemlünk egy kis csokikát?

A válasz ennél sokkal hihetetlenebb:-)

A Harvard and Duke Business School professzora szerint, ha valaki otthonról viszi a bevásárlótáskát, sokkal inkább a biotermékekből válogat, úgy érzi, ezekért a”jócselekedetért” muszáj valamivel megjutalmaznia saját magát, ami természetesen egyáltalán nem egészséges, sőt, inkább cukros, vagy sós, és még jó zsíros is. Hát, érdekes felfedezés…

Gyerekesek előnyben!

Vagyis szülőknél kevésbé sűrűn fordul ez elő, hiszen ők inkább a gyerekeik igényeihez igazítják a bevásárlást is. Inkább az egyedülállók azok, akik könnyebben elcsábulnak.

A megoldás: tudatosság!

Készíts listát és ne hagyd, hogy az üzletek ilyen vagy olyan akciói elcsábítsanak. Így biztosak lehetünk benne, hogy csak azt vesszük meg, amire tényleg szükségünk van.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

A nyár lédús és édes csemegéje: a tápanyagokban gazdag dinnye

A nyári szezontól leválaszthatatlanná vált dinnye tápanyagban gazdag, édes, lédús, zamatos és kiváló forrása a rostoknak, a K-vitaminnak, a káliumnak és a réznek. Mitől válik még tökéletes „nyári snack”-ké ez a C- és B6-vitaminban is bővelkedő, a tökfélék családjába tartozó haszonnövényfaj?