2021.06.30. 12:15:00 8320 212

Piknikeznél? Így készül el hozzá a tökéletes szendvics!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Annyi szó esett a sátrazásról és a piknikezésről, hogy egészen kedvet kaptál te is hozzá? Rajta hát! Válaszd ki a napot és kerekedjetek fel! Az ízletes és könnyen szállítható elemózsiához is kaptok tőlünk tippet hozzá!

Tökéletes szendvicsek piknikhez - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tökéletes szendvicsek piknikhez

Eddigi életünk talán leghosszabb tele után nem igazán akaródzik bent maradni a négy fal között, nem igaz? A szabad levegőn tölthető idő és annak minden előnye sokak számára felértékelődött, és ez így van jól. Osszuk meg ezt az élményt családtagjainkkal és barátainkkal! De romantikus programnak is kiválóak a szabadtéri programok, mint például a piknik.

A kis falatkák és a szendvicsek tökéletes hozzávalói egy piknikre, de ennek is megvan a maga módja, hogy a fogyasztásig ne essenek szét és a kenyér ne ázzon el a tölteléktől. Azonban túl sok időt sem kell eltöltenünk a konyhai előkészületekkel, hiszen az alábbi praktikákkal egyszerűen csomagolható és finom szendvicsek kerülhetnek ki a kezeink alól.

Útmutató a tökéletes piknik szendvicshez:

1. Ragaszkodj a kiadós kenyerekhez!

A vastag kérges, ám kiválóan ropogós kenyérhéj az, amire most szükségünk lesz: cipők, ciabatta vagy baguette is jó lehet, ha nem esik szét és nem ázik át túl hamar a többi összetevő nedvességtartalmától. A szeletelt zöldségfélék, a szendvicskrémek és az olajos halak így bátran belerakhatóak a szendvicsbe. Vigyázz! A pirított kenyérszeletek szilárdabbnak tűnhetnek, de mire elfogyasztod ezeket, addigra túl kemények lesznek, így inkább maradj a friss kenyér félénél.

2. Csínján a töltelékkel!

Az ízek és a textúrák megfelelő egyensúlyára törekedve ne pakold túl a szendvicseket! Három-öt elem bőven elegendő lesz, de ebből az egyik mindig legyen valami krémes, egy másik pedig fehérjeforrás.

3. Ne adj utat a nedvességnek!

Ha valami roppanós zöldséget is tervezel a szendvicsbe tenni, mindenképp kend meg mindkét kenyérszelet belső oldalát! A kenhető krémek zsírtartalma ugyanis a legtöbb esetben éppen elegendő ideig állja útját a nedvességnek. Ezen rétegek közé pedig leveles salátákat vagy sajtszeleteket is illeszthetünk további záróréteg gyanánt.

4. Startégaként a konyhában!

Minél több szendvicset kell elkészítened, annál célszerűbb futószalagszerűen gyorsítani a folyamaton. Készíts össze és vágj fel minden szükséges hozzávalót, hogy gyorsabban összeállíthasd a szendvicseidet. A fent adott tippekre figyelj oda a rétegezésnél!

5. Csomagolj óvatosan!

A fenntarthatóság jegyében a komposztálható pergamenpapír a leges legjobb választás. A becsomagolt szendvicseket érdemes beletenni egy zárható, többször újrafelhasználható zacskóba is. A hűtőtáska aljára ne kerüljön belőlük, mert az italok csak összenyomják ezeket.

A szendvicsek akkor a legélvezetesebbek, ha pár órán belül elfogyasztják azokat. Hűtés nélkül azonban jobb egy órán belül megenni az ételt, főleg, ha éppen egy nagyobb meleg van a piknik napján.

Forrás: www.self.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...