2018.02.20. 15:38:25 12203 372

Picasso műveiből nyílik kiállítás a Pápai Esterházy-kastélyban márciusban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Pablo Picasso műveiből nyílik kiállítás a pápai Esterházy-kastélyban. A márciusban nyíló tárlat látogatói több mint száz grafikát, valamint könyvillusztrációt láthatnak - tájékoztatta a kiállítás szervezője kedden az MTI-t.

Kiállítás, múzeum - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kiállítás, múzeum

Boros Katalin elmondta, hogy Picasso életművének eddig kevéssé ismert szeletét szeretnék bemutatni a március 11-étől látogatható tárlaton, mellyel Magyarországon elsőként Pápán találkozhatnak az érdeklődők.

Láthatóak lesznek egyebek mellett a dadaizmus költője, Tristan Tzara verseihez és Jean Cocteau írásaihoz készült illusztrációk, valamint Picasso 1962-ben megjelent Toros y Toreros című kötetéhez készült művek. Az alkotások tulajdonosa, Thomas Emmerling nürnbergi műgyűjtő a művekről úgy fogalmaz: Picasso művei absztraktok, néha kubisták, néha líraiak, de mindegyikről visszaköszön a rá oly jellemző cinizmus - teszi hozzá a szervező.

A kiállított művek mellett a szervezők bepillantást nyújtanak a 20. század egyik legellentmondásosabbnak tartott művészének életébe is. A látogatók megismerkedhetnek azon nők - gyakran tragikus és boldogtalan - sorsával is, akik feleségként, szeretőként befolyásolták Picasso életművét, a bemutatandó kisfilmeken pedig alkotás közben láthatják a mestert - mondta Boros Katalin.

Picasso már egészen fiatalon foglalkozott szűkebb hazájának, Andalúziának mór kalligráfiai hagyományaival. A második világháborút követően született műveiben megteremtette a könyvillusztrációt mint önálló műfajt, ennek gyümölcsét láthatják a kiállításon - fogalmazott a szervező.

Pablo Picasso a legtermékenyebb alkotók közé tartozik, több mint 50 ezer műalkotás fűződik a nevéhez.

A Thomas Emmerling-gyűjtemény részét képező művek az elmúlt évben Lengyelországban, korábban Luxemburgban és Romániában voltak láthatók. A Que viva Picasso, azaz Éljen Picasso című tárlat október 31-éig látogatható az Esterházy-kastélyban.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...