2024.09.16. 15:39:54 4809 180

Pécsen és Villányban is kínál programokat az Európai Bordalfesztivál
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Négy ország énekegyüttese, több néptánccsoport és zenekar, valamint Berecz András népi énekes is fellép a Pécsen és Villányban zajló 28. Európai Bordalfesztiválon szeptember 20. és 22. között.

Villány Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Villány Fotó:123rf.com

A 13. Villányi prémium bormustrával és a második alkalommal zajló Bordalnok énekversennyel kiegészülő rendezvényen a házigazda Bartók Béla Férfikar mellett olasz, szlovén, osztrák énekegyüttesek lépnek fel.

Az érdeklődők a Pécsi Szimfonietta, a Zengő Együttes, a Misina Néptáncegyüttes, a Somogy Zenekar és a Pécsi Ércbányász Koncertfúvószenekar műsorait is meghallgathatják. A fesztivál sztárvendége pedig Berecz András Kossuth-díjas népi énekes, mesemondó és Bognár Szabolcs baritonénekes lesz.

A fesztivál első napján a villányi borvidék fogadja a fellépőket: először a villányi pincesoron a vonulnak fel a fesztivál együttesei, a résztvevők pedig később pincekoncerteket tartanak.

Másnap gálakoncerten hallhatja a pécsi közönség a résztvevő együtteseket a Kodály Központban, amelyet a Pécsi Szimfonietta, a Bartók Béla Férfikar és az egyesített férfikarok, valamint Berecz András műsora követ.

A gálakoncertet megelőzően tartják meg a 13. Villányi prémium bormustrát a Kodály Központ aulájában: idén tíz nagynevű villányi pincészet prezentálja termékeit.

A fesztivál zárónapjának délelőttjén a villányi borvidék településein adnak koncerteket a résztvevők, majd délután a pécsi Széchenyi téren a Bor és Dal Ünnepén, a hagyományos szüreti felvonulással, borkóstolással, bordalokkal és -táncokkal zárják a programsorozatot.

A rendezvényről további részletek és a jegyinformációk a www.winesongfestival.hu oldalon érhetőek el.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában