2017.05.09. 15:00:50 17434 288

Pattanások ellen - minden testrészen más lehet az ok és a megoldás!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy fontos találkozóra készülsz, már előző este kikészíted a ruhád, a cipőd. Kigondolod azt is, hogy milyen kiegészítőkkel dobod fel majd az outfitedet. Másnap reggel felkelsz, sminkelnéd magad, és egy hatalmas pattanás éktelenkedik az arcodon, amit bizony alig lehet eltüntetni. Jobb lenne legközelebb elkerülni a pattanásokat!

Pattanás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pattanás

Nemcsak az arcon, hanem a nyakon, a háton, a mellkason, a lábon is megjelenhet a pattanás, és mindegyiknek megvan a maga kiváltó oka, ahogy a módszer is, amivel hatékonyan eltávolíthatod, illetve megelőzheted. Lássuk!

Pattanás a háton és a vállon

Több dolog okozhatja ezeket. Meleg időben a hátizsák alatt befülledhet a bőr, és ez pattanások kialakulásához vezethet. A szűk, műszálas anyagok is hasonló problémát okozhatnak. A kicsi piros kiütések akár allergiás reakciók is lehetnek, valószínűleg érzékeny a bőröd egy tisztítószerre. Az étkezésre is visszavezethető a kialakulásuk. A zsíros ételek és a bő zsiradékban sültek gyakran okoznak pattanásokat a háton.

Hetente egyszer érdemes sós vízben fürdőt venned, amivel megelőzheted a kialakulásukat, vagy végezz almaecetes lemosást, 1:2 arányban legyen az ecet és a víz.

Pattanások ellen a mellkason

A dekoltázst és a mellkast rendesen elcsúfíthatja az a néhány oda nem illő pötty, pedig jön a bikiniszezon. ;) Ezeket a pattanásokat valószínűleg annak köszönheted, hogy allergiás vagy a tusfürdőre vagy a mosóporra, amit használsz. A tenger gyümölcseitől, a hideg üdítőktől és a fűszerektől is kidudorodhatnak a pattanások a mellkason.

Keverj össze szódabikarbónát annyi vízzel, hogy pép szerű állagot kapj, majd dörzsöld be vele a mellkasod, és hagyd hatni 1-2 percig, majd mosd le langyos vízzel.

Pattanás a nyakadon

Nem, nem egy buta vicc akar lenni..., a pattanás a nyakadon, nem a fejed. :D Előfordul, hogy tényleg pattanás nő a nyakunkon, amit pl. egy szűkebb gallér vagy sál okozhat. Allergia miatt is kijöhetnek itt a pattanások, például, ha a samponnal vagy más hajápolási termékkel van gondunk.

Próbáld ki rá a következő praktikát: egy vattát itass át frissen facsart citrom- vagy limelével, majd hagyd hatni 10 percig, végül mosd le meleg vízzel.

Pattanások a karodon

Ezt egy sor különböző dolog okozhatja, mint például az antibiotikumok szedése, emésztési problémák jele is lehet, vagy allergiás reakció a mosószerre vagy öblítőre. Vagy, ha sokat jársz edzőterembe, uszodába vagy szaunába, az is lehet, hogy egy gombás fertőzés okozta gyulladás tünete.

Ha nem gomba okozta a pattanásokat, akkor a következő egyszerű szer segíthet ellene: a nyers burgonya leve. Egyszerűen dörzsöld be egy félbe vágott krumplival a problémás területeket, várj fél órát, majd mosd le.

Pattanások a lábadon

Leggyakrabban a szőrtüsző gyullad be, vagy borotválkozás utáni irritáció okozza a pattanásokat a lábon. Ugyanakkor a szűk, műszálas ruhák viselése után is eláraszthatják a lábaid a pirosló pöttyök.

A megoldás egyszerű, cseppents teafaolajat a tusfürdődbe, és használd a szokásos módon.

Forrás: brightside.me

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...