2019.07.26. 15:00:13 5970 159

Pár szóban a helyes napvédelemről!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A jó fényvédő készítmény széles spektrumú védelmet biztosít. Hogy mi ellen? A káros napsugarak ellen, amelyek a bőr öregedésének legfőbb okozói! A komolyabb bőrbetegségek mellett a pigment foltok és a ráncok megjelenéséért is felelősek. Ugye egyetértünk abban, hogy különösen ajánlott védekeznünk ellenük?

Naptej használata - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Naptej használata

A szomorú igazság az, hogy bőrünk napvédelméről nem csak a nyári hőségben és kizárólag napozás közben kell gondoskodni, de akkor azonban valóban fokozottan. Tisztázzunk is röviden az alapvető tudnivalókat a témában:

A két UV-sugár közötti különbségről többször hallhattunk már, azonban nem árt időnként feleleveníteni. Az UVA a bőröregedés mellett a barnaságért is felelős, míg az UVB az, ami a leégésért felelős. A hagyományos ablaküveg csak ez utóbbit képes megszűrni.

Feliratok a fényvédő készítmények címkéin:

SPF=LSF, a leégés elleni védelem mértékét mutatja, azaz, hogy leégés nélkül meddig maradhatunk a napon. Pl.: Ha 10 perc napon tartózkodás után le szoktál égni, akkor az SPF10-es napvédő krém használatával jó 15 percig maradhatsz káros következmények nélkül a napon. A magas faktorszámú készítmények hosszabb ideig biztosítanak védelmet, azonban időnként nem árt újra kenni magunkat, ha tartósan a szabadban tartózkodunk.

Water-resistant – Az ilyen termék a nedves bőrt is megvédik úgy 40 percen keresztül. Very water resistant – Még vizes bőr – úszás vagy izzadás miatt – esetén is 80 percig hatásos a védelem a káros sugarak ellen. A boltok polcain találhatunk hagyományos fényvédő és fényvédős hidratáló termékeket is.

A hatását azonban nem mindegyik fejti ki egyből, amikor felkenjük magunkra, ezt a különbséget a hatóanyagok okozzák:

A kémiai fényvédők octinoxate, oxybenzone vagy avobenzone tartalommal bírnak, amik a felvitel után 20 perc múlva kezdenek hatni.

A fizikai/ásványi fényvédők titanium dioxid, zinc oxide tartalma azonban lehetővé teszi, hogy ezek a termékek felvitel után egyből védelmet nyújthassanak. Ejtsünk néhány szót a leginkább Japán alkalmazott napvédelmi rendszerből is. A PA rendszer az állandó pigment sötétedésen – PPD – alapul, de meglepő módon csak az UVA sugarakat veszi figyelembe, az UVB sugárzással nem foglalkozik. Tippek:

A különböző hatóanyagú készítményeket szabad rétegezni egymáson.

Szabadban történő sportoláshoz minimum 30 faktoros naptejet használj!

Tartsd észben; a hosszantartó, leégés nélküli napon tartózkodás is melanómához vezethet a bőr érzékenységétől függően!

Forrás: skinsmart.hu/szakertoi-tanacsok/fenyvedo-hasznalat/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...