2021.03.28. 17:55:42 11560 319

Otthoni praktikák fogfájás ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyötrő, kínzó fogfájás az egyik legkellemetlenebb dolog, amivel felnőtt élete során szinte mindenki találkozik. Olykor előfordul, hogy nem jutunk egyből orvoshoz – vagy nem oldódik meg rögvest a probléma. Hogyan csillapíthatunk fogfájást otthoni módszerrel? Van néhány jól bevált ötlet…

Fogfájás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogfájás

Amennyiben valamiért nincs lehetőségünk vagy nem akarunk fájdalomcsillapítót bevenni a fogfájásra, mégis szabadulnánk a fájdalomtól, akkor a házi praktikákat kell elővennünk. Nem is baj, ha nem terheljük tovább a szervezetünket mindenféle gyógyszerrell – azonban amint lehet menjünk szakorvoshoz és fogadjuk meg a tanácsát! Addig is, ezek a módszerek enyhíthetik a fogfájást:

Szódabikarbóna

A konyhai, háztartási általános „csodaszert” fogfájás esetén is bevethetjük. A duzzanatot segít lehúzni és fájdalomcsillapító hatását is tapasztalhatjuk, ha egy kevés fogkrémmel keverve a fájó részre, például bölcsességfogra kenjünk, és így pihentetjük.

Sós vízbe teszlek, onnan is kiveszlek…

Na nem a katalinka bogarat, hanem a szájunkat érdemes sós vízzel átöblíteni, ha azonnali fertőtlenítő hatásra van szükségünk. Napi 4-5 alkalommal öblögessünk néhány percen át egy pohár langyos vízben elkevert teáskanál sóval. Ne nyeljük le, mert fogfájáson a hányás nem segít, öblögetést követően köpjük ki a vizet!

Vesd be a fűszereket!

A szegfűszeg érzéstelenítő és fertőtlenítő hatása is segít, ha fájó fogacskát kezeljük vele, de nem muszáj kimondottan magát a fűszernövényt előkapnunk a kamrapolcról. Kényelmesebb lehet, ha egy csepp szegfűszeg-olajat hígítunk olívaolajjal és azt csöppentjük a beteg fog felszínére. Gátolja a baktériumok elszaporodását, és a gyulladást is csökkentheti. A kurkuma szintén érdemes ilyenkor a bevetésre: egy pohár langyos vízben felkeverve remek szájvíz, napi 3-4 alkalmi öblögetésre. S ha már a finom, illatos fűszerek közt járunk, a vanília se maradjon ki! Kivonatát vattára cseppentve negyedórán át borogassuk vele a fogat kellemetlen érzés csillapításához.

Jöhet a teafilter is…

A tea tannin tartalma gyulladáscsökkentő hatással bír, ezért a fekete teánk filterét bátran helyezzük a problémás részre. Mentatea szintén alkalmas lehet, a fájdalmat is hatékonyan apaszthatja. A teafilter meglepően sok dologra jó lefőzés után is, ezekről itt írtunk bővebben.

Forrás: hazipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...