2016.12.11. 17:35:00 14363 324

Otthon is elkészítheted a hógömböt -egyedi, spórolós változatban!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tegnap a karácsonyi vásárban járva a hógömböket nézegettük, kedves barátnőm szeretett volna szuvenírt vinni három gyermekének, azonban a legkisebb darab is (kb 4 cm magas, mini gömb) több, mint 1000 Ft-ba került. Ezt, ha hárommal megszorozzuk, máris nem túl kifizetődő holmi egy háromgyerekes családnak… Jött az ötlet: inkább járjunk utána, hogyan lehet otthon elkészíteni!

A kedves hóesést egy üvegben figurákkal, képekkel, apró játékokkal otthon is nagyon egyszerűen lemásolhatjuk.

Mi kell hozzá?

 • befőttes vagy fűszertartó kis üveg, melynek légmentesen zár a fedele
 • vízálló ragasztó
 • desztillált víz
 • glicerin (kb 1-2 evőkanál / üveg)
 • ragasztópisztoly
 • szalag vagy csipke
 • kókuszreszelék, csillámpor
 • figurák (műanyag vagy kerámia)
 • műfenyő darabkák (vagy bármi, amivel még szívese dekorálnál és műanyagból vagy kerámiából készült)
 • fotók, feliratok, méretre vágva, laminálva
 • műanyag ásványvizes kupak (a figura alá alátétnek, ha kicsit kiemelnéd)

Először is tisztítsuk meg szépen az üvegünket, töröljük foltmentesre. Ezután döntsük el, hogy milyen dekorációt szeretnénk belülre: ez lehet teljesen egyedi (pl. családi fotók, egyedi feliratok, más kompozíciók), vagy a szokásos angyalkás, hóemberes, házikós mutatvány is. Ha a figurákat kiemelnénk, akkor alá ragaszthatunk például ásványvizes kupakot vagy egyéb műanyag „emelvényt”, s erre jöhet rá a kis dekorációnk.

Ragasszuk vízálló pillanatragasztóval vagy egyéb, erős ragasztóval a kupakba a dolgokat!

Töltsük meg az üveget desztillált vízzel, de ne tele. Adjunk hozzá 1,5-2 kanál glicerint és kókuszreszeléket – majd keverjük össze. Nézd meg, hogy milyen gyorsan száll le a kókusz, ha híg még a folyadék, adj hozzá még glicerint, s nagyjából töltsd tele. Csavard rá a kupakot a beleragasztott dekorációval. Fordítsd le, és nézd meg alaposan, hogy nem folyik-e a víz, gyakran nem illeszkednek teljesen légmentesen a kupakok. Ha azt tapasztalod, hogy ereszt, nyomj bele ragasztót egy ragasztópisztollyal vagy sziloplasztot.

Egyébként nem feltétlenül kell megfordítani, az üveg aljába is helyezheted a dekorációkat.

Végül dekoráld szép szalaggal vagy csipkével a befőttes üveged szájánál, hogy eltakard a kupakot.

Gyerekkel együtt is elkészíthető, izgalmas és szép dekoráció vagy akár személyes ajándék is lehet!

Ugye, milyen praktikus a befőttes üveg? Rendkívül sokoldalúan felhasználható! Itt karácsonyi dekorációs és itt pedig háztartási ötleteket gyűjtöttünk össze a fantasztikus befőttes üveggel!

Nyerj akár 10 millió forintot készpénzben>>

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.