2021.10.21. 12:30:00 8091 287

Őszi méregtelenítés Gyuri bácsi gyógynövényteáival
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A lakás őszi nagytakarításával végeztél, folytasd a sort a belső nagytakarítással! A nyár végével, felkészülve a téli időszakra könnyű étkezés - sok zöldséggel - és gyógynövényes tisztítókúra javasolt. Szabó Gyuri bácsinak, az ország szeretett füvesemberének természetesen ez utóbbihoz is van néhány nagyszerű teája!

Gyógytea csalánból - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyógytea csalánból

Ősszel is kezdjünk minden reggelt gyógyteával, de most cseréljük le másik fajtákra az eddig fogyasztottakat. A gyógyteákat továbbra se ízesítsük, ha mégis, legfeljebb némi termelői mézet tegyük bele, amikor a tea már langyos,hogy ne menjenek tönkre a mézben található vitaminok. A legtöbb őszi fogyasztásra javasolt tisztító hatású tea vizelethajtó, ezért lefekvés előtt néhány órával és hosszabb utazás előtt már ne nagyon igyuk ezeket.

Őszi tisztítókúra gyógyteákkal

Az őszi gyógytea kúra első két hetében reggelente fogyasszunk csalánlevélből főzött teát a vérerek tisztításához, az utána következő 4 hétben pedig minden másnap cseréljük diólevél teára a csalánteát, hogy nyirokrendszerünk is megtisztulhasson. A 6 hat hét letelte után szigorúan hagyjunk fel a csalántea rendszeres alkalmazásával minimum 3 hónapra - a növény kovasavtartalma miatt.

Az őszi tisztítókúra során nap közben fogyasztandó teák

A nap további részében étkezések után 3 órával javasolt még teázni, hogy a gyógyteák hatóanyagai minél nagyobb arányban fel tudjanak szívódni.

1. Immunerősítésre:

Csipkebogyó: A reggeli gyógyteák mellett naponta fogyaszthatunk C-vitaminban gazdag csipkebogyóteát, amit bő 3 órányi hideg vízben történő áztatás után szűrjük csak le. A kiázott bogyót is elfogyaszthatjuk szűrőn történő áttörés után.

Erdei szederlevél: A fekete tea kiváltására is használható forrázat immunrendszert erősítő hatása mellett méregtelenít is és természetes megoldást nyújthat a köszvényre.

2. Az emésztés megsegítésére:

Fürtös menta: Az őszi időszak jellemző légúti betegségeinek megelőzése céljából amúgy is szorgalmazandó a fogyasztása, de a jobb emésztéshez hozzájáruló hatása miatt nagyszerűen beleillik a tisztító kúrába is.

Kis ezerjófű: A vértisztításra kiválóan alkalmas gyógytea székrekedés és puffadás enyhítésére szintén használható. Az epeműködés és az emésztés serkentésére iktassuk be a kúra során.

3. A női egészségért:

Málnalevél: Nőknek kifejezetten ajánlott a málnalevél főzetének fogyasztása, mivel nagyon gazdag vasban. Többféle vitamin mellett magnéziumot, kalciumot és foszfort is tartalmaz. Továbbá izomlazító és fertőtlenítő hatása is ismert.

Akinek nem áll módjában napi több alkalommal is teázni, választhatja Gyuri bácsi tisztító hatású csalánleveles teakeverékét is, amely a fent ajánlott gyógynövényekből ugyancsak tartalmaz valamennyit.

Forrás: www.egeszsegkalauz.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...