2021.11.16. 15:19:48 7068 239

Országszerte tovább romlott a levegőminőség
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Országszerte tovább romlott a levegő minősége, hétfőn már hat település levegőjét minősítette veszélyesnek a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a magas szállópor-koncentráció miatt.

Rossz levegő minőség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rossz levegő minőség

A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelése egy index alapján történik. Négy szintet különítenek el: zöld (elfogadható), citromsárga (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes).

Vasárnap még csak Sajószentpétert, hétfőn már emellett Miskolcot, Kazincbarcikát, Putnokot és Tökölt is a veszélyes levegőminőséget jelző, piros színnel jelölték az NNK térképén.

Budapest, Vác, Százhalombatta, Tatabánya, Székesfehérvár, Várpalota, Dunaújváros, Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza és Hernádszurdok levegőjét egészségtelennek minősítették.

Emellett további hat - mérőállomással rendelkező - település a kifogásolt levegőminőséget jelző citromsárga színnel szerepel az NNK térképén. Az Országos Meteorológiai Szolgálat légszennyezettségi előrejelzésében azt írta: a hétfőtől megélénkülő északkeleti szél hatására az ország nagyobb részén javul, a Dunántúl északi felén azonban valamelyest romlik a levegő minősége. Kedden az élénk délkeleti szél hatására várhatóan tovább javul a levegőminőség. Szerdától viszont ismét anticiklonális hatások alakítják az időjárást, emiatt újból romlásnak indul a levegőminőség - tették hozzá.

Az NNK korábban arra figyelmeztetett, hogy a rossz levegőminőség miatt a légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak. Ahol veszélyes a levegőminőség, ott azt tanácsolják, hogy a gyerekek, a várandós nők, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a szabadban tartózkodást.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...