2020.04.06. 16:53:46 9975 324

Óriási szerepe van a rák és az infarktus megelőzésében a D vitaminnak és a halolajnak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Érzékelhető, hogy végre “divatba jött” a D-vitamin fogyasztása Magyarországon. Ez nagyon helyes, hiszen ez az egyik legősibb vegyülete szervezetünknek, amelynek hiánya vagy alacsony szintje számos betegség kockázatát növelheti. 

Halolaj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Halolaj

A D-vitamin legismertebb hatása a csontok épségének megőrzése, amely döntő mértékben a kalcium-háztartás szabályozásán keresztül történik. A kalcium a csontok alapvető építőanyaga, mely a bélből szívódik fel, de ehhez D-vitamin is szükséges. 

A D-vitamin és a halolaj hatékonyan képes megakadályozni a rákot vagy a szív- és érrendszeri betegségeket?

Az eddigi eredmények vegyesek, de a nemrég frissített, összevont (meta) elemzések megerősítették azokat. A VITAL legfrissebb eredményeit az Észak-Amerikai Menopauza Társaság (NAMS) éves ülésén mutatták be. Az országos vizsgálatban közel 26.000 amerikai férfi és nő vett részt több mint öt éven keresztül. Ebből kiderült, hogy az Omega-3 zsírsav (halolaj) szignifikánsan csökkentette a legnagyobb kardiovaszkuláris kockázatot, a szívrohamot. Ennek az optmális mennyisége a heti ajánlott adag másfélszerese volt. Akik ennél is többet fogyasztottak belőle, azoknál már a további javulás elhanyagolható volt.

Érdekes és figyelemreméltó, hogy egy másik tanulmány szerint a globális felmelegedés miatt, körülbelül 2100-ra eltűnik a hozzáférhető Omega 3 zsírsav nagy része. A globális felmelegedés csökkentheti a dokozahexaénsav (DHA, az Omega 3 egyik típusa) elérhetőségét, amely általában az emlősök agyában található leggyakoribb zsírsav és amely döntő szerepet játszik az olyan folyamatokban, mint a neuroprotekció, a sejtek túlélése vagy a gyulladások elleni védekezés.. A vízi táplálékláncban a DHA-t elsősorban algák (és a halak) termelik de a folyamatban részt vevő biokémiai reakciók rendkívűl érzékenyek a hőmérséklet bármilyen enyhe változására.

E zárt veszélyes jelenség a globális felmelegedés, minden egyéb hatásán túl. Stefanie Colombo a kanadai Dalhousie Egyetemen; Tim Rodgers a torontói egyetem, valamint a Ryerson University és a Toronto University munkatársai matematikai modellt dolgoztak ki a Földön rendelkezésre álló DHA lehetséges csökkenésének vizsgálatára, változó globális felmelegedési forgatókönyvek esetén.

Hasonlóképpen, a D-vitamin is csökkentette az infarktus vagy a rák előfordulását, legalább két éven keresztül. A D-vitaminnak a rákos halálozás csökkentésére gyakorolt ​​hatását egyéb aktualizált metaanalízisek is megerősítik. Mivel a szívbetegségek és a rák a nőket érintő legfontosabb egészségügyi veszélyek, elengedhetetlen, hogy folytassuk azoknak a lehetőségeknek a vizsgálatát, amelyek megakadályozzák ezeket a betegségeket és segítik a nők túlélését" - mondja Dr. Stephanie Faubion, a NAMS egészségügyi igazgatója.

Forrás

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...