2023.04.25. 08:34:29 6448 268

Önvédelmi tippek, hogy nagyobb biztonságban érezd magadat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem mindenki érzi magát veszélyben az utcán vagy a saját lakásában. Nem igazán jut eszünkbe, hogy megtámadhatnak bennünket, kirabolhatnak, ellophatják a saját tárgyainkat a zsebeinkből, táskánkból. Néha az önvédelmi reflex ösztönös, de bizony egy kritikus pillanatban csődöt is mondhat.

Ki követ? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ki követ?

Ha még sosem kerültünk fokozottan veszélyes szituációba, még nem tudhatjuk, hogyan reagálnánk egy valós támadás esetében. Vannak olyan, látszólag jelentéktelennek tűnő dolgok, amelyekre odafigyelve biztonságosabbá tehetjük a környezetünket. Kicsit előre gondolkodva minimalizálhatjuk annak az esélyét, hogy megtámadjanak bennünket.

Sokkal jobb, ha a falaktól távol közlekedünk. Ha egy sarokhoz érünk és a járda legszélén megyünk, nem nagyon lesz esélye megtámadnia annak, aki esetleg a sarok mögött rejtőzik. Így gyorsabban észreveheted és el tudsz szaladni, mielőtt bármit is tenne. Ilyenkor másodpercek is számítanak.

Ha van erre lehetőséged mindig tolatva parkold le az autódat. Előfordulhat, hogy gyorsan kell elindítanod az autót és távoznod, ezt ebből a helyzetből sokkal könnyebben megteheted. Nem kell a tolatással bajlódnod, ha ki akarsz állni a helyedről. Az sem mindegy hova parkolsz. Nézd meg, hova esik a lámpa fénye egy parkolóban vagy az utcán. Ha jól megvilágított helyen állsz, nagyobb az esélye, hogy az utcai kamera szögében is jól látszol. A támadók a sötét helyeket szeretik. Illetve te is sokkal inkébb felfigyelhetsz arra, ha valaki ólálkodik az autód körül, körülötted.

Jó, ha tartasz magadnál zseblámpát! Ez ma már nem olyan nehéz, gondolj arra, hogy a legtöbb telefon már elég erős fényű zseblámpaként is képes funkcionálni. Azonban a valódi zseblámpát akár önvédelmi eszközként is használhatod. Ha hirtelen a támadó szemébe világítasz a vakító fénytől megijedhet és még meg is ütheted vele. Ha szállodában alszol, mindig legyen az ágyad mellett zseblámpa.

Ha hotelbe jelentkezel be kérd, hogy a szobaszámodat inkább írják le egy papírra. Ha hangosan kimondják, nyugodtan kérj másik szobát. Amikor egyedül utazol sokkal biztonságosabb, ha két kulcsot kérsz a szobádhoz. Így a környezetedben állók azt fogják gondolni, hogy nem vagy egyedül. Ha pedig ajtókitámasztó is van nálad, és ezzel kiékeled az ajtót, akkor biztos, hogy nem jut be hozzád idegen.

Ha a liftben van elég hely, akkor mindig állj szembe a többiekkel az irányítópanel mellé. Így te mindenkit láthatsz. Ha gyanús alak száll be a liftbe, akkor nyomd meg a legtöbb gombot és szállj ki amint tudsz.

Tömegközlekedésen legjobb a sofőr közelében ülni és nem szerencsés az ajtó közelében állni, mert könnyebben elragadhatja valaki a táskádat.

Természetesen nem ijesztgetés a célja a cikknek, de jobb félni…

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...