2020.09.27. 17:00:02 9296 259

Októberben rendezik meg az 5. Somlói Juhfark Ünnepet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Nagy-Somlói borvidék ikonikus szőlőfajtája, a juhfark változatos arcait ismerhetik meg a helyi borászok összefogásával meghirdetett 5. Somlói Juhfark Ünnep látogatói október 17-én Somlójenőn.

Fehér bor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fehér bor

A Somló különleges, vulkanikus talajával és klímájával egyedülálló borokat produkál, a juhfark pedig az az őshonos fajta, amely a legszebben tudja megmutatni az ásványos somlói ízvilágot. A juhfark legnagyobb, reprezentatív fajtabemutatóján az elmúlt évek különböző stílusban elkészített, válogatott tételeit kóstolhatják meg az érdeklődők - közölték az MTI-vel a Somlói Juhfark Ünnep szervezői.

Mint kiemelték, a rendezvényhez kapcsolódó sétálókóstolón 12 somlói és egy Balaton-felvidéki borászat mutatkozik be 24 juhfarkjával a Tornai Pincészet épületében, a könnyed, gyümölcsös boroktól a testes, hordós tételeken keresztül az aszús borokig minden stílusban.

A sétálókóstoló mellett workshopok, somlói dűlőtúra és pincelátogatás is szerepel a programban, a borteraszon felállított grillkonyhában pedig a borokhoz illő fogások készülnek. A rendezvényre a szervezők Budapestről kedvezményes árú buszjáratot indítanak, a kijelölt Somló-környéki szállásokról pedig oda-vissza ingyenes transzfert biztosítanak - áll a közleményben.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Házi praktikák allergia ellen

Sajnos manapság az allergiától sok ember szenved. Teljesen mindegy milyen évszakot írunk, hiszen az allergia okozta kellemetlen tünetek, mint például a tüsszögés, az orrfolyás vagy az orrdugulás bármikor jelentkezhet, és ezek a panaszok sokak életét megkeseríthetik. Természetesen számos allergia elleni készítmény létezik, amelyekkel ezek a tünetek csökkenthetők. Azonban, ezeken a pirulákon túl, az alábbi házi praktikákkal is meg tudjuk könnyíteni ezt a kellemesnek egyáltalán nem mondható időszakot.

Megőrülök a sulikezdésig! Mivel foglaljam le a gyerekemet?

Imádjuk a nyarat, ez azt gondolom nem is kérdés. Az egész évben tartó eszement hajtás után alig várjuk, hogy a tenger vagy bármilyen víz partján békésen elnyúlva süttessük a hasunkat. A nyaralásunkat már néhány hónapra előre lefoglaltuk, és türelmetlenül számoljuk a napokat, amíg elindulhatunk. A gyerekek is élvezik a suliszünet minden pillanatát. Eszük ágában sincs keseregni az iskola hiánya miatt, de azért az is igaz, hogy a barátaik már nagyon hiányozhatnak a hosszú hónapok alatt. A nyaralás alatt együtt a család, és valószínűleg senki nem unatkozik.

Miért éppen Peru?(X)

Önnek mi lenne egy álomutazás? Élete Nagy Utazása? Tapasztalatunk alapján sokan egy perui utazásra vágyakoznak, amire éveken át készülnek, és miután hazaérkeztek, újra visszatérnének. Peruban a legvonzóbb a titokzatossága. Vitathatatlanul Dél-Amerika egyik legizgalmasabb és legszebb országa, maga az élő történelem, hiszen a mai napig fennmaradtak az ősi idők emlékei.