2019.05.29. 13:50:03 13594 283

Okosóra – nem csak tiniknek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az számítástechnikai újítások legtöbbje ma már az egészen fiatal korosztályt célozza meg elsősorban, hiszen ők használják legtöbbet az új eszközöket, elsősorban a közösségi portálok térhódításának köszönhetően. Az okos óra is elsősorban ebben a korosztályban nyert teret, pedig bármilyen korosztálynak kifejezetten hasznos funkciókkal könnyítheti az életét. De mik is ezek a funkciók? Olvass tovább, elmeséljük!

Okosóra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Okosóra

Még könnyebb kommunikáció

Alapvetően az okosórák hivatottak gördülékenyebbé tenni a kommunikációt: jelzik, ha hívásod vagy üzeneted érkezik a telefonodra és vonatkozik ez a csevegő alkalmazások üzeneteinek közvetítésére is. A legtöbb okosórával kezelni is tudod ezeket a jelzéseket, például hívást fogadni. Hasznos lehet, ha olyan munkakörben dolgozol, hogy nincs lehetőséged telefonod magad mellett tartani, vagy nem szoktad a jelzést időben észrevenni. Összekapcsolhatod a meglévő okosmobiloddal, de akár önálló SIM kártyával is működtetheted, ez típus függő. Számos funkció pedig SIM kártya nélkül is működik.

Az egészség szolgálatában

Ezek a csuklóra csatolt kis kütyük rendelkeznek olyan funkciókkal, amik segítenek az egészséges életmód fenntartásában, lekövetésében, vagy akár a bajban is. Ennek kapcsán hasznos a lépésszámláló, mellyel minden nap nyomon követhetjük a megtett kilométereket, a saját fizikai igénybevételünket, vagy egy edzés hatékonyságát. Szintén hasznos az alvásfigyelés, mely megmutatja, mennyit aludtunk és ebből mennyit töltöttünk a valóban hasznos ún. mélyalvás állapotában. Ha ez kevésnek bizonyul, érdemes átgondolni az alvási szokásainkat, hiszen alvás közben tud a szervezet feltöltődni, regenerálódni, ami elengedhetetlen az egészséghez!

Számos verzió már pulzus mérővel van felszerelve, az adatok hasznosak lehetnek akár egy vérnyomás probléma esetén is, de vészjelzésnek köszönhetően a közelgő bajra is figyelmeztethet. Ráadásul segítséget is tudunk rajta hívni azonnal. Természetesen az okoskütyük mérőfunkciói nem helyettesítenek orvosi vizsgálatot, de kiegészítésnek remek lehetőséget nyújtanak.

Hasznos apróságok

A fenti képességek mellett az okosórák általában rendelkeznek stopperrel, zenelejátszó, ébresztő és számológép funkcióval is, így a telefonok leggyakrabban használt egyszerű applikációit is helyettesíteni tudják. Vannak helyzetek, amikor kézenfekvőbb, mintha a mobilunkat vinnénk magunkkal; sportolás, kirándulás, de akár kutyasétáltatás esetén is. Néhány verzióba már kamerát is szereltek, így memóriakártyára mentett képeket is könnyedén készíthetünk.

Gyermekeink védelme

Létezik kifejezetten gyerekeknek kifejlesztett verzió is az okosórákból. SIM kártyával ellátva bármikor tisztában lehetünk azzal, gyermekünk hol tartózkodik. Ezzel persze nem jelenti azt, hogy folyamatosan szemmel kell tartsuk, de sok aggódást és nagyobb bajt is megelőzhetünk azzal, ha szükség esetén ránézünk a térkép jelzésre.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...