2016.02.02. 13:02:50 8682 280

Okosan a szupermarketben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kenyér, rizs, ásványvíz… persze ne a szemmagasságban lévő polcról. Ja, és hasonlítsuk össze az akciós termék árát a többiével, hátha mégis jobban járunk, ha ’normál’ kiszerelést veszünk. És a többi és a többi. Mert a vásárlás nem csak a bevásárlólistáról szól.

Okosan a szupermarketben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Okosan a szupermarketben
  • Éljünk a ’beváltható’ szatyrok lehetőségével. Vásároljunk olyan táskát, amelyet az áruházlánc kicserél újra, ha az elszakadt. (Ha fonott kosarat használunk, és az tönkre megy, ugyan használhatjuk még cserepes virágok tartójának a nappaliban, de sokkal többe kerül újat venni.) Ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy ezt a táskát ne felejtsük otthon – mert akkor mit sem ér az egész. Így a környezetünket is védjük.

  • Vásároljunk olyan termékeket, amiket újrahasznosítható csomagolásban árusítanak: papírzacskóban, -dobozban. A PET palackokat is gyűjtsük: összetaposva egy nagy zsáknyi ugyanúgy beváltható, mint az újságpapír, vagy az üveg. A pénztárcánk és a környezetünk is jól jár vele.

  • A www.recycledproducts.org.uk honlapon megtalálja, hol talál visszaváltható termékeket.

  • Otthon mindig böngéssze át (majd gyűjtse a MÉH számára) a reklámújságokat. Először írjon bevásárlólistát, majd kis táblázatban írja mellé a katalógusokból melyik termék hol mennyibe kerül. A végén jelölőfilccel húzza ki az olcsóbb árat. De ügyeljen arra, hogy 2-3 termékért ne menjen másik boltba (mert a benzinen többet veszít).

  • Ha teheti, vásároljon nagyobb mennyiségben (eltartható termékeket: mosó- és mosogatószereket, fogkrémeket, olajat, lisztet, cukrot). Így csomagolóanyagot és benzint is spórolhat.

  • Próbáljon meg ügyelni arra is, hogy ne mérgező vegyszereket vásároljon (sok tisztítószer tartalmaz petróleum-származékokat). A vízoldékony szerek olcsóbbak, viszont általában ugyanolyan hatékonyak – és nem kell a külön tárolásukkal, veszélyes hulladékként kezelésükkel törődni.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Így lesz a régi üvegvázából a nyári dekor éke!

Habár a nyári virágok színei kevésbé színpompásak mint tavaszi társaik szirmai, nincs is szebb egy réti virágokból kötött bokrétánál. A rusztikus csokrok hozzájuk illő vázában mutatnak a legjobban, de szintén egy kidekorált befőttesüvegben mutatósak, ha az a milliőhöz passzol. Most megunt, régi üvegvázáinkat is leporolhatjuk a nyári dekorációnk felfrissítéséhez.

Ne hagyd a tornazsák és az iskolatáska tisztítását augusztusra! Így csináld!

Az iskolába járás, a túrázás vagy akár csak egy nap eltöltése a parkban mind-mind látható nyomot hagyhat a hátizsákokon. Az rendben van, hogy hazaérve egy fertőtlenítő törlőkendővel letöröljük kívülről a táska anyagát, de ez nem elég, rendszeresen időt kell szánnunk az alapos tisztításra. A különböző foltok és az általános szennyeződések a helyes módszerrel könnyen kitisztíthatók, így gyakorlatilag teljesen újnak tűnhet az adott darab.

Egy szál levendula. Nem is gondolnád, mi mindenre jó

A levendula nagyon régóta életünk szerves része. Ma már nem csak mint gyógynövény, hanem mint eszköz is szerepel a médiában és közösségi médiában arra emlékeztetve az embereket, hogy a legegyszerűbb kis mezei növény is milyen csoda lehet egy fotón. Előszeretettel használjuk képi háttérként a lélegzetelállító levendula mezőket és a levendula mintás háztartási eszközök, használati és dísztárgyak divatja sosem múlik el. Nézzük, ezeken kívül mi mindenre lehet még jó és hasznunkra ez a különleges növény.