2016.02.02. 13:02:50 9726 281

Okosan a szupermarketben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kenyér, rizs, ásványvíz… persze ne a szemmagasságban lévő polcról. Ja, és hasonlítsuk össze az akciós termék árát a többiével, hátha mégis jobban járunk, ha ’normál’ kiszerelést veszünk. És a többi és a többi. Mert a vásárlás nem csak a bevásárlólistáról szól.

Okosan a szupermarketben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Okosan a szupermarketben
  • Éljünk a ’beváltható’ szatyrok lehetőségével. Vásároljunk olyan táskát, amelyet az áruházlánc kicserél újra, ha az elszakadt. (Ha fonott kosarat használunk, és az tönkre megy, ugyan használhatjuk még cserepes virágok tartójának a nappaliban, de sokkal többe kerül újat venni.) Ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy ezt a táskát ne felejtsük otthon – mert akkor mit sem ér az egész. Így a környezetünket is védjük.

  • Vásároljunk olyan termékeket, amiket újrahasznosítható csomagolásban árusítanak: papírzacskóban, -dobozban. A PET palackokat is gyűjtsük: összetaposva egy nagy zsáknyi ugyanúgy beváltható, mint az újságpapír, vagy az üveg. A pénztárcánk és a környezetünk is jól jár vele.

  • A www.recycledproducts.org.uk honlapon megtalálja, hol talál visszaváltható termékeket.

  • Otthon mindig böngéssze át (majd gyűjtse a MÉH számára) a reklámújságokat. Először írjon bevásárlólistát, majd kis táblázatban írja mellé a katalógusokból melyik termék hol mennyibe kerül. A végén jelölőfilccel húzza ki az olcsóbb árat. De ügyeljen arra, hogy 2-3 termékért ne menjen másik boltba (mert a benzinen többet veszít).

  • Ha teheti, vásároljon nagyobb mennyiségben (eltartható termékeket: mosó- és mosogatószereket, fogkrémeket, olajat, lisztet, cukrot). Így csomagolóanyagot és benzint is spórolhat.

  • Próbáljon meg ügyelni arra is, hogy ne mérgező vegyszereket vásároljon (sok tisztítószer tartalmaz petróleum-származékokat). A vízoldékony szerek olcsóbbak, viszont általában ugyanolyan hatékonyak – és nem kell a külön tárolásukkal, veszélyes hulladékként kezelésükkel törődni.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

A nyár lédús és édes csemegéje: a tápanyagokban gazdag dinnye

A nyári szezontól leválaszthatatlanná vált dinnye tápanyagban gazdag, édes, lédús, zamatos és kiváló forrása a rostoknak, a K-vitaminnak, a káliumnak és a réznek. Mitől válik még tökéletes „nyári snack”-ké ez a C- és B6-vitaminban is bővelkedő, a tökfélék családjába tartozó haszonnövényfaj?