2016.02.02. 13:02:50 8817 280

Okosan a szupermarketben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kenyér, rizs, ásványvíz… persze ne a szemmagasságban lévő polcról. Ja, és hasonlítsuk össze az akciós termék árát a többiével, hátha mégis jobban járunk, ha ’normál’ kiszerelést veszünk. És a többi és a többi. Mert a vásárlás nem csak a bevásárlólistáról szól.

Okosan a szupermarketben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Okosan a szupermarketben
  • Éljünk a ’beváltható’ szatyrok lehetőségével. Vásároljunk olyan táskát, amelyet az áruházlánc kicserél újra, ha az elszakadt. (Ha fonott kosarat használunk, és az tönkre megy, ugyan használhatjuk még cserepes virágok tartójának a nappaliban, de sokkal többe kerül újat venni.) Ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy ezt a táskát ne felejtsük otthon – mert akkor mit sem ér az egész. Így a környezetünket is védjük.

  • Vásároljunk olyan termékeket, amiket újrahasznosítható csomagolásban árusítanak: papírzacskóban, -dobozban. A PET palackokat is gyűjtsük: összetaposva egy nagy zsáknyi ugyanúgy beváltható, mint az újságpapír, vagy az üveg. A pénztárcánk és a környezetünk is jól jár vele.

  • A www.recycledproducts.org.uk honlapon megtalálja, hol talál visszaváltható termékeket.

  • Otthon mindig böngéssze át (majd gyűjtse a MÉH számára) a reklámújságokat. Először írjon bevásárlólistát, majd kis táblázatban írja mellé a katalógusokból melyik termék hol mennyibe kerül. A végén jelölőfilccel húzza ki az olcsóbb árat. De ügyeljen arra, hogy 2-3 termékért ne menjen másik boltba (mert a benzinen többet veszít).

  • Ha teheti, vásároljon nagyobb mennyiségben (eltartható termékeket: mosó- és mosogatószereket, fogkrémeket, olajat, lisztet, cukrot). Így csomagolóanyagot és benzint is spórolhat.

  • Próbáljon meg ügyelni arra is, hogy ne mérgező vegyszereket vásároljon (sok tisztítószer tartalmaz petróleum-származékokat). A vízoldékony szerek olcsóbbak, viszont általában ugyanolyan hatékonyak – és nem kell a külön tárolásukkal, veszélyes hulladékként kezelésükkel törődni.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.

Nem bírsz leállni a befőzéssel? – Készíts hagymalekvárt!

A nyár vitathatatlanul a lekvárok, befőttek, savanyúságok, vagyis az ízek télire történő elmentésének időszaka. Már nálad is sorban állnak a kamrapolcon házi készítésű finomságok, de úgy érzed, még hiányzik valami, a lenti recepttel bővítheted a repertoárt. Készíts hagymalekvárt!

Ízletes mikróban készült ételek

Tény, hogy vízben főzve sokkal autentikusabb élményt nyújthat egy étel ízvilága. Talán ezért is ódzkodnak tőle oly sokan, hogy mikróban készítsék el a vacsorájukat. Azonban vannak olyan fogások, amelyeket, ha a szükség úgy kívánja bátran elkészíthetünk mikróban is. Válogatásunk ételei nemcsak gyorsan elkészíthetők, hanem az ízük is kifogástalan! Szerintünk érdemes kipróbálni őket!