2023.04.07. 17:53:16 6507 246

NyusziSTOP! elnevezésű kampánnyal hívják fel a gyermekek figyelmét a felelős állattartásra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi-, Elemző és Módszertani Központja szakmai támogatásával működő Állatvédelem gyerekeknek csapata NyusziSTOP! elnevezésű kampányt hirdetett gyermekek, pedagógusok és szülők számára az Állatbarát Kihívás 2023 részeként a felelős állattartásért.

Kisfiú nyuszival - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kisfiú nyuszival

Vetter Szilviát, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy élő állatot nem szabad ajándékba adni.

Húsvétkor is gyakran lehet azzal találkozni, hogy néhány napnyi gondoskodás után megválnak az állattól - emlékeztetett Vetter Szilvia, hozzátéve, hogy ez nem csak etikátlan, de bűncselekmény is, hiszen aki gerinces állatát elűzi, elhagyja, kiteszi, akár 2 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

Koska Hedviget, az Állatvédelem gyerekeknek főszerkesztője elmondta, hogy az Állatbarát Kihívást januárban indították el azzal a céllal, hogy a pedagógusokat egész évben motiválják a felelős állattartás és állatvédelem oktatására.

A kihíváshoz már több száz pedagógus csatlakozott, aminek köszönhetően naponta találkozhatnak a gyermekek az állatok világával, legyen szó társ-, haszon- vagy vadon élő állatról.

A NyusziSTOP! kampányban olyan képet vagy videót várnak a szervezők április 10-ig, ahol jól látható vagy hallható a NyusziSTOP! Ne vásárolj élő állatot Húsvétra! Maradj a plüssnél!, vagy a NyusziSTOP! Ne vásárolj élő állatot Húsvétra! Maradj a csokinál! mondatok egyike.

Az Állatvédelem gyerekeknek csapata arra kéri a kampányban résztvevőket, hogy az elkészült képet vagy videót nyilvánosan osszák meg közösségi oldalukon és jelöljék meg az Állatvédelem gyerekeknek oldalát, valamint küldjék el kommentben is az elkészült alkotást.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...