2020.05.29. 15:00:00 8737 286

Nyolc tipp a biztonságos napfürdőzéshez - Így maradjon egészséges a bőröd!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyílnak a virágok, nyílnak az ajtók, talán lassan a strandok is, a nap egyre többet éri testünket. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy csak a 30 fokos meleg beálltával károsíthatja bőrünket a napsütés, azonban ez téves elgondolás. Szerencsére a napozás nagyon hasznos is lehet, de a megfelelő fényvédelemről mindenképpen gondoskodnunk kell.

Napvédelem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Napvédelem

Mikor, hogyan napozzunk?

A nap életet adó energia, azonban rengeteg kutatás azt támasztja alá, hogy ha túl sokat tartózkodunk a napon, és nem a megfelelő időben, annak komoly bőrkárosító következményei lehetnek. Ezért fontos, hogy megtaláljuk a helyes egyensúlyt a napon tartózkodásban, ezáltal a napozás ne káros, hanem egészséges időtöltés legyen. Felmérések alapján 1000iu D-vitamin képződéséhez Budapesten napközben húsz perc séta elegendő úgy, hogy az arcunkat, kezünket, alkarunkat szabadon hagyjuk.

Ezt ajánlja a szakember

A kiváló hírű Harangvölgyi Institute speciálisan képzett kozmetikus szakemberei azt javasolják, hogy legyünk inkább negyven percet a direkt napfényben, nagyobb fedetlen testfelülettel tíz óra előtt, napozó krém nélkül, hogy megszerezzük a szükséges D-vitaminadagot, de arcunkat, dekoltázsunkat ekkor is kenjük fényvédővel. Ők a fizikai fényvédelmet ajánlják a kémiaival szemben. A fizikai szűrők természetesek, irritációmentesek. Nem okoznak érzékenységet, allergiát. A kémiai szűrők hőt termelnek a bőrben, ami gyorsabban öregíti a szöveteket. Tanulmányok bizonyítják, hogy rombolóan hathatnak a szervezetre, emellett magas az irritáció esélye is. Hormonhatást alakíthatnak ki, emellett károsak a környezetre.

A krém, mint pajzs

Nem mindegy tehát, hogy milyen krémet használunk. A HV SUNCARE napozó- és védőkrémet az előzőekben leírt fontos szempontoknak megfelelően fejlesztették ki, így mára már számos rajongót szerzett magának. Köszönhető ez annak is, hogy bármely évszakban, bármilyen korban biztonsággal alkalmazható. Vízlepergető hatásának köszönhetően a vízben is védelmet nyújt, védőpajzsként ott marad a bőrünk felszínén és visszaveri a fénysugarakat. A HV Suncare krémet vastagabban kenve növelhetjük annak védőképességét.

Ezt a szuper krémet itt tudod megvásárolni>>

Tippek, hogyan élvezd a napot biztonságosan:

  • Hidratálj kívülről és belülről! Folyamatosan igyál tisztított vagy ásványvizet, hogy pótold a test vízpárolgását!
  • Esténként mindig használj jó minőségű arc- ás testápolókat, hogy a napi vízveszteséget a bőröd is azonnal pótolhassa!
  • Soha ne legyen védtelen a bőröd, leszámítva a D-vitamin gyűjtés meghatározott időtartamát!
  • Mindig kalapban vagy sapkában légy a napon!
  • Vigyázz, a gyerekek bőrének immunitása sokkal gyengébb – őket a legjobb 50-es, kizárólag fizikai fényvédővel kenni és ruhával védeni. Rajtuk mindig legyen sapka, ha napon vannak!
  • A gyerekek vízben és sportolásnál hosszú ujjú felső öltözéket és sapkát viseljenek!
  • A fizikai fényvédőnél számít a bőrre felvitt mennyiség – légy alapos, hogy mindenhova elég kerüljön. Ne maradjon ki a száj, a fülcimpák, az orr, a szemkörnyéke, a nyak és kézfej sem!
  • Kerüld a direkt napot 11 és 17 óra között!
  • Törölközés és fürdés után mindig kend be magad újra!

További információ: harangvolgyi.hu/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...