2014.07.05. 14:59:12 4557 24

Nyári „kötelezők” a strandon, vagy ahol szeretnéd
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

„Ha végre itt a nyár, és meleg az idő”, az ember újra felfedezi az olvasás örömét, hiszen - a jól megérdemelt nyári szabadságnak köszönhetően - van rá elég idő. Hogy a napfürdőzés vagy az „árnyékejtőzés” óráit dobod fel, vagy a borongósabb napokon, a rossz idő és a világ elől elbújva betűnként szívod magadba egy jó könyv tanácsait, az mindegy. Ha még nem választottál, mivel kezdd, vagy folytasd a kulturális utazást, íme néhány ajánlat.

Lazítás, olvasás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lazítás, olvasás

Ha látni akarod

D.Tóth Kriszta: Jöttem, hadd lássalak

Az édesanya halálos kórral való küzdelmén keresztül felsejlik, mi az, ami fontos az életben. Hogy a miértekre előbb, vagy utóbb, de talán még időben megkapjuk a választ. Hogy amit igaznak hittünk, az mögött hazugság lapul, és amiben néha kételkedünk, sokszor a legigazabb csoda az életünkben. Sors írta, szomorúan vidám és vidáman szomorú, „Életteli” (igaz) történet.

Ha új életet kezdenél, vagy javítanál a régin

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz

Ha röviden szeretnénk megfogalmazni: Magyarország egyik legsikeresebb bloggerének életmódtanácsai egy csokorban. De ne gondoljuk, hogy ez ilyen egyszerű! Az alkotás mintegy kézikönyvként is szolgál, tele „feladatokkal”, gyakorlatokkal, mely olyan hétköznapi, ám nem mindig egyszerű problémákat segít megoldani, mint a hatékony időbeosztás, külső befolyásolás, kudarcok, mélypontok kezelése, félelmeiden való túllépés és még sorolhatnánk. Tehát, adjunk zöldet magunknak egy boldogabb, teljesebb élet felé vezető úton. Hajrá!

Ha egy kis huncutságra vágysz

E.L.James: A szürke 50 árnyalata

No, ezt a könyvet senkinek sem kell bemutatni! Pikáns története, a körülötte, illetve írója körül kialakult vita, vagy a belőle készült film olykor-olykor „véletlenül” elejtett képkockái nem hagyják, hogy a feledés homályába merüljön. A fiatal, jóképű, furcsa szexuális szokásokkal rendelkező Christian Grey vállalkozó és a szó minden értelmében (egy ideig) ártatlan egyetemista, Anastasia Steele kapcsolatát boncolgató, ezáltal saját határainkat is feszegető olvasmányt még mindig érdemes felvenni - a film bemutatása előtt - saját nyári könyvlistánkra.

Ha az abszolút kedvenc kell

*Vavyan Fable: Hol volt, hol nem volt…

Úgy néz ki, ezen a nyáron egy újabb Fable könyv köti le a nagyérdeműt. A Banyamese „alcímmel” is büszkélkedő regény igazi immunerősítő, antidepresszáns - ahogy a könyv leírásában is definiálják. A műfajilag akció- és kalandregényként meghatározott alkotás a már megszokott és kedvelt „Fable”-ös szófordulatokkal, a jól ismert stílusban, de a megunhatatlan izgalmakkal várja régi és új olvasóit.

Ha mindened a borzongás

Stephen King: Joyland

Az idén ez a könyv is a „Kedvencek” csapatát erősíti. A Joyland nevű vidámparkba nyári munkára érkező fiatal egyetemista jellemfejlődésével egybekötött kísértethistória, „krimis” elemekkel. Ha első hallásra hátborzongatónak nem is, izgalmasnak mindenképp mondható műről beszélhetünk. De nyugalom, jön a borzongás is, ahogy Stephen Kingtől megszokhattad. :)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...