2017.06.04. 14:18:43 11415 314

Nyaralás kutyával – Ezekre figyelj, ha a négylábúddal mész pihenni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy döntöttetek, idén magatokkal viszitek a család kedvencét is a nyaralásra? Netán ez lesz az első közös nyaratok, és úgy gondoljátok, ennek méltó megkoronázása lenne egy közös nyaralás a leghűségesebb társsal? Esetleg pihentetek már együtt kutyával, de mégsem úgy sikerült, ahogy elterveztétek?

Nyaralás kutyával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyaralás kutyával

Lehet, voltak pontok, amikre nem figyeltél, ezért nem volt felhőtlen a kutyás nyaralás. Ha idén (is) belevágnátok a négylábúval való pihenésbe, egy kis segítség, hogy minden simán menjen.

Válassz jó helyszínt!

Bizony, ha ebbel mész nyaralni, nem csak a család kétlábú, de négylábú tagjainak az idényeit is figyelembe kell venned. Először is el kell döntened, hogy külföld, vagy belföld. Ha előbbi, mindenképpen nézd meg, hogy a célországba utazva van-e különleges szabály a külföldről érkező ebekkel kapcsolatban. És persze nem mindegy, hogyan is szeretnétek vagy tudtok eljutni oda, vagyis milyen közlekedési eszközzel? Autó, vonat, egyéb? Az ebek utaztatására vonatkozó szabályoknak is utána kell nézned!

Legyen több!

Ha megvan a célország, esetleg ha belföldben gondolkozol, legyen azért több város, hely, ahol szívesen eltöltenétek a szabadságotokat. Meglehet, az első, amit kiválaszt a család, a kutya szempontjából nem szerencsés, például nem találtok olyan szállást, ahova ő is mehet, esetleg (ha víz közelébe mentek), nincs kutyás strand, sőt, kifejezetten tiltják a kutyák fürdetését.

Ha megvan a helyszín!

Ha kitaláltátok, hova is szeretnétek menni, jöhet a szálláskeresés. Itt is el kell döntenetek, milyen típusú szállást szeretnétek? Inkább hotelt, esetleg panziót? Vagy szeretnétek egy saját kis apartmant bérelni, ahol egy kis udvarotok is lehet? Bármelyikre is essen a választásotok, mindenképpen kutyabarát szálláshelyet válasszatok! Ez a magatok, és az eb kényelme és maximális kikapcsolódása miatt is fontos. Ha ilyen helyre esik a választásotok, biztosak lehettek benne, hogy jó szívvel fogadják majd a kutyust is, és fel is vannak készülve egy-egy ilyen szálláson a négylábúak érkezésére. Azért mindenképpen érdeklődj utána, hogy mégis milyen felszereltségű a szálláshely az eb szempontjából (is), mert lehet, kevesebb holmival is útnak indulhattok, mert bizonyos dolgokat a szállásadó is biztosítani tud.

Ne felejtsd el!

Ami nagyon fontos, bár egy felelős állattartónak erre biztos nem kell külön felhívni a figyelmét: bármilyen szállástípusra is esik a választásotok, semmiképp ne próbáljátok eltitkolni, hogy ebbel szeretnétek érkezni! Egyrészt nem korrekt, másrészt nem valószínű, hogy kényelmesen tudtok pihenni így, harmadrészt ha lebuktok, az amúgy is kellemetlen, illetve szép kis összeget varrhatnak a nyakatokba, takarítási költség címén.

Legyen kikapcsolódás mindenkinek!

Ha megvan a hely, a szállás is alakul, ne feledkezzetek meg arról sem, hogy milyen kikapcsolódási lehetőségek vannak, ahova az eb is Veletek mehet. Strandra bevihető-e, a közelben lévő túrázási, kirándulási lehetőségek milyenek? Nagy valószínűséggel, ez nem a múzeumnézegetős nyaralásotok lesz majd, de nyilván nem bánjátok!:-)

A menü?

Nem árt akár előre, akár a helyre megérkezve feltérképezni, hogy a közelben lévő éttermek mennyire kutyabarátok. Nehogy ettől függjön, mit is eszik a család a pihenés alatt!:-)

Apróságok

Igyekezzünk tartani az eb napirendjét, amennyire lehet. Persze, nagy valószínűséggel a délutáni sziesztát szívesen felváltja ő is egy kis mókára, játékra a strandon, de a séták időpontja - ami nem csak séta, hanem egyéb szükségletek elvégzése is – ne nagyon változzon. Vagyis számolni kell vele, hogy nyaralás ide, nyaralás oda, ha az ebnek reggel, vagy hajnalban ki kell menni, akkor fel kell kelni a lelkes gazdinak is. Ha lehet, az négylábú kedvenc játékai se maradjanak otthon. Figyeljünk arra is, hogy hőségben a kutyus is kapjon vizet, és legyen a közelben egy árnyékos hely, ahova elbújhat. Ha előzőleg van rá lehetőségünk, pihenjünk úgy pár napot valahol, akár a közelben is, hogy a kutyus is velünk van. Ez főpróbája lehet a hosszabb lélegzetvételű nyaralásnak, így ha valami ekkor még elmarad, a több napos, hetes pihenésig még pótolhatjuk.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában