2023.08.01. 09:45:00 6677 239

Nyakunkon a nyárutó! Tényleg balszerencsés az első napja?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néhány napja egy baráti társaságban arról beszélgettünk, hogy hiába van még csak július, olyan érzésünk van, mintha mindjárt vége lenne a nyárnak. Itt is van augusztus, és hiába kell az iskolakezdés miatt intézkednünk, azért még bő 4 hetünk van kiélvezni ezt a csodás hónapot. Nézzük is meg, miről ismert a hónap első napja!

Leejtett cupcake - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Leejtett cupcake

Augusztust a kánikula, illetve a termésbőség miatt Aranyasszony havának tartották elődjeink, de mostanában inkább nyárutónak nevezik, mivel már koránt sem borítékolható, hogy valóban augusztus lesz a nyár legmelegebb hónapja.

Augusztus eleji hiedelmek

A bibliai tanítások szerint ezen a napon van Vasas Szent Péter emléknapja. Péter Jézus Krisztus egyik apostola volt. A láncra vert egyházalapító szent ezen a napon szabadult egy angyal segítségével Heródes börtönéből. Innen ered a vasas előnév, amely a széttört bilincset jelképezi. Szent Péter a testi, a lelki és a szenvedélybetegek gyógyítója, a hívők hozzá tudnak fordulni imáikkal.

Augusztus elsejét egy rejtélyes okból balszerencsés napnak tartják, ezért különösen szerelmeseket intenek tőle és attól, hogy ezen a napon kössék össze az életüket.
Van olyan vidék, ahol a szőlőt termelő gazdáknak volt augusztus elseje dologtiltó nap. Azt tartották, hogy aki ezen a napon a szőlőskertjében tevékenykedik, annak odalesz a termése.

Kulturális nyárutó

Akár érvényes még napjainkban a balszerencse témája, akár nem, minket ne tántorítson el attól, hogy jól érezzük magunkat ma is!
Olvassunk könyvet a szabadban, vagy, ha nem áll lehetőségünkben jó levegőn ejtőzni, nézzünk filmet stílusosan a keserédes nyárutóról:

Joyce Maynard: Nyárutó

A depresszióval küzdő, egyedülálló anyát a negatív érzései mellett a nyár végi hőség is fullasztja. Ráadásul még ki is kell mozdulnia a nagybevásárlás miatt. Kamasz fia közreműködésével otthonába fogad egy titkolózó férfit, akiről kiderül, hogy szökött fegyenc.
A szökevény bújtatása aztán olyan változásokat és tanulságokat hoz az életükben, amelyre nem is gondoltak volna. Mindez a kiskamasz szemszögéből és elbeszéléséből tárul elénk.

Nyárutó (Hivatalos előzetes)

Forrás: vaskarika.hu, www.youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nem csak a testi adottságokat örökölhetjük, hanem a lelkieket is

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon a feldolgozatlanul hagyott érzelmeinket átadhatjuk-e a gyermekeinknek? Vajon azáltal, hogy eltemetjük a minket ért megrázkódtatásokat (félelem, harag, gyász, kapcsolati problémák), a gyermekeinknek kell majd befejezni azokat?

Ezt tudja az Air Fryer, azaz a forrólevegős fritőz

Az Air Fryer, vagy forrólevegős fritőz, az utóbbi évek egyik legnépszerűbb konyhai eszközévé vált, és számos háztartásban megtalálható. Ez a modern főzőeszköz nem csak a gyors és hatékony főzést teszi lehetővé, de legfőbb ismertetőjele a minimális olajfelhasználás, ami azt jelenti, hogy az ételek ízletesen ropogósak lesznek, de kevesebb zsírt tartalmaznak. Most bemutatjuk az Air Fryer előnyeit és néhány ötletet ahhoz, hogy a legtöbbet hozhasd ki ebből a konyhai csodagépből.

A krampusz: A téli ünnepek sötétebb oldala

A krampusz egy olyan figura, akit a téli ünnepek kapcsán sokan ismernek, különösen Közép-Európában és az Alpok régiójában. Bár a Mikulás hozza az ajándékokat a jó gyerekeknek, a krampusz a rossz magatartású gyermekeket "látogatja meg". Ez a különös alak az ünnepi szezon sötétebb és hagyományokkal rendelkező oldalát reprezentálja. Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk a krampusz történetét, szimbolikáját és azokat a hagyományokat, amelyek körülveszik ezt a misztikus alakot.