2020.02.28. 16:12:20 9297 301

Nutellás finomságok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyerekkorunk nagy kedvence – kenyérrel, kaláccsal, háztartási keksszel, vagy – lássuk be őszintén – kanállal… Kevesen vannak, akik nem szeretik, aki viszont szereti, az bizony nagyon is! A felsorolt fogyasztási módokon túl azonban jó pár recepttel a mennyországba küldhetjük ízlelőbimbóinkat! Íme, a legjobbak!

Nutella - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nutella

A Nutella 1944-ben, mint oly sok mennyei finomság, Pietro Ferrero olasz cukrászmester kezei közül került ki. A Tanaro folyó parti kisváros, Alba a szülővárosa tehát a mindmáig töretlen népszerűségnek örvendő mennyei mogyorókrémnek.

Számos termék próbálta az elmúlt évtizedekben utánozni, hasonló termékkel megközelíteni a Nutella szárnyalását, de sosem sikerült, egyetlen mogyoró- vagy csokikrémnek sem letaszítani a trónról.

Külön érdekesség: a Ferrero nem ült fel a divathullámokra. Nem készült mangós, Oreo-s stb. változat, sem cukor, glutén vagy laktóz mentes. Az íz ugyanaz maradt.

Forrás

Nutella-kalács – pár perces recept

Amire szükséged lesz hozzá:

20 dkg Nutella
1 csomag konyhakész pizzatészta (házi pizzatésztával sem járunk rosszabbul!)
liszt
porcukor

Enyhén lisztezett deszkára terítsd ki szépen nagyjából 1 cm vastagon az előkészített pizzatésztát, majd simítsd rá a mogyorókrémet egyenletes vastagságban. Ezt követően tekerd fel, majd vágd hosszában félbe a tekercset. Az így kapott tésztákat csavard össze, és rögzítsd a kalácsot végeit összenyomva. Helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe és süsd bő negyedórán át 210 fokra előmelegített sütőben. Aranyszínűre sül. Szeletelve, porcukorral hintve (esetleg még egy kis Nutellával megkenve), pohár tejjel kínálva az igazi.

Forrás

Nutellás golyók – ütősebb a trüffelnél

Ami kelleni fog:

15 dkg Nutella
25 dkg gesztenye massza vagy gesztenyeliszt
10 dkg mogyoró
1 presszó kávé
holland kakaópor

Reszeld le aprólyukú reszelőn a gesztenye masszát, majd keverd össze egy magasabb falú edényben a Nutellával a kávéval és a ledarált, pörkölt mogyoróval. Formázz falatnyi golyókat az elkészült masszából, majd, akár a trüffel készítés során, forgass meg minden egyes szemet cukrozatlan kakaóporban. Ügyes csomagolásban kézzel készített ajándéknak is kiváló!

Forrás

Nutellás Tiramisu – Olasz ínyencségek netovábbja

Ezeket készítsd elő:

2 dl tej
4 nagy evőkanál Nutella
12 babapiskóta
2 db tojássárgája
2 evőkanál cukor
2 bögre tejszín
1 rúd vanília
1 doboz mascarpone
holland kakaópor

Melegítsük fel a tejecskét, majd keverjünk hozzá egy kanál Nutellát. A babapiskótákat mártsuk a tejbe, majd béleljük ki vele egy tál alját. A tojássárgáját és cukrot dolgozzuk össze robotgéppel, adjuk hozzá a habtejszínt és a vaníliát is. Óvatosan forgassuk bele a mascarpone-t, majd a krém felét simítsuk a babapiskótára. Eddig ugyan nem sokban tér el a recept a hagyományos tiramisutól, de most jön a csavar! A maradék tejhez, amibe a babapiskótát mártogattuk, keverjük hozzá a három kanálnyi Nutellát. Ezt öntsük következő rétegnek a sütire. Jöhet a tetejére megmaradt mascarponés krém. Tálalásig a hűtőben hagyjuk összeérni, ám mielőtt az asztalra kerülne, hintsük meg kakaóporral!

Forrás

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.