2017.05.06. 16:59:21 9191 264

Női kézilabda BL - Döntőben a Győri Audi ETO
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Győri Audi ETO KC 26-20-ra legyőzte a montenegrói Buducnost Podgorica csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája első elődöntőjében szombaton, így vasárnap a magyar csapat - története során hatodszor - finálét játszhat.

Görbicz Anita | MTI Fotó: Szigetváry Zsolt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Görbicz Anita | MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A győriek korábban négy alkalommal (2007, 2008, 2010, 2011) az elődöntőben búcsúztak, háromszor (2009, 2012, 2016) ezüst-, kétszer (2013, 2014) pedig aranyérmet nyertek, vagyis a vasárnapi lesz történetük hatodik BL-döntője.

A Buducnost a 13. elődöntőjét játszotta, és tizedszer nem jutott tovább.

Eredmény, női Bajnokok Ligája, elődöntő:

Győri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica (montenegrói) 26-20 (12-9)

a Győr gólszerzői: Görbicz 9, Groot 5, Amorim 4, Broch 3, Bódi 2, Tomori, Mörk, Hársfalvi 1-1

"Sziasztok! Szerintem készen vagyunk, de nagyon kell a szurkolásotok. Hajrá, ETO!" - így szólt magyarul a győri drukkerekhez a hangosbeszélőn keresztül Ambros Martín vezetőedző, nem sokkal a kezdés előtt.

Az előző idény BL-ezüstérmesének játéka eleinte valóban azt igazolta, hogy alaposan felkészült az elődöntőre, hiszen remekül védekezett és gyorsan előnybe került (4-1). A szurkolók is remekül teljesítettek, bár némi meglepetésre nem volt telt ház a Papp László Budapest Sportarénában.

A folytatásban a Buducnost is szigorított a védőmunkáján, ennek egyik következményeként a 14. percben Yvette Broch vérző orral hagyta el a pályát, csapata pedig hét percen keresztül nem tudott betalálni. Broch nem sokkal később visszatért és góllal büntette a szabálytalanságot (7-4), de Katarina Bulatovic és a román Cristina Neagu vezérletével tartotta magát az ellenfél. Érdekesség, hogy az első félidőben csak ők ketten szereztek gólt a montenegróiaknál.

Görbicz Anita eredményességének, és csapata hatékony játékának köszönhetően hamarosan ötgólos különbség alakult ki, és bár a hajrában a román játékvezetői páros ítéleteivel is meg kellett küzdeniük a győrieknek, három találatot megőriztek az előnyükből (12-9).

A második félidőt is kiválóan kezdte a magyar együttes (15-9), a Buducnost kilenc perc elteltével - hétméteresből - talált be először. A bírói felfogás a szünet után sem változott, Tomori Zsuzsannát a harmadik kétperces kiállítása miatt elveszítette csapata, amely egyébként kimondottan eredményes volt emberhátrányban.

A játék képe és menete nem változott, a győrieket ezúttal senki és semmi nem tudta kizökkenteni, lendületük egészen a lefújásig tartott, így a tavalyihoz hasonlóan idén is legyőzték az elődöntőben a Buducnost Podgoricát (26-20).

A montenegrói együttes legeredményesebb játékosa Cristina Neagu volt hét góllal.

később: CSM Bucuresti (román)-Vardar Szkopje (macedón) 17.45

vasárnap: a 3. helyért 15.15; döntő 17.45

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.