2015.08.16. 11:00:26 9444 268

Női gondok – Miről árulkodnak a lenti illatok?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyárról, strandolásról, önfeledt fürdőzésről általában kellemes élmények jutnak eszünkbe. Ám néhányunknak sajnos a fürdőhelyeken könnyen összeszedhető női nyavalyák is. Ha egyéb tünet nem utal rá, a lenti illatok sok mindenről árulkodhatnak. Nem érdemes egy vállrándítással elintézni.

Női bajok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Női bajok

Sajnos, nem mindig vagyunk, illetve tudunk olyan frissek és üdék lenni az intim területeken sem, amilyenek szeretnénk lenni. Egyéb tünetek mellett, vagy azok hiányában a nem épp kellemes illatok is utalhatnak arra: valami nincs rendben odalent!

Ha az intim testtájak illata leginkább hasonlít…

… a hagymára, fokhagymára

Akkor megeshet, hogy csak túlzásba vitted a hagyma vagy fokhagyma fogyasztását. Szóval, ne ess pánikba, ha sokat eszel belőlük, az illatokat „odalent” is érezheted. Egy könnyű zuhany segíthet!

…kenyérre, sörre

Ebben az esetben meglehet, gombás fertőzéssel van dolgod. Habár a gyógyszertárakban kapható, vény nélküli készítmények hatásosak lehetnek, azért keresd fel a nőgyógyászodat, hogy kizárjátok az egyéb betegségeket. Amíg nem jössz helyre, kerüld a cukros ételeket, italokat (ez utána sem árt), mert a cukor jó táptalaj lehet a kellemetlen tüneteket okozó gombáknak.

… valami savanyú, állott dologra

Ha a kellemetlen szaggal együtt viszketés és zöldes, sárgás színű folyás is jár, akkor érdemes minél előbb orvoshoz fordulni. Valószínűleg egy gyakori, nemi úton terjedő betegségről van szó, melynek neve trichomoniázis. Ez a hüvely, illetve a húgycső, férfiak esetében a prosztata megbetegedésével jár. Antibiotikumos kezeléssel a beteg néhány nap, hét alatt kigyógyulhat belőle, ám pár esetén mindkét fél együttes kezelése szükséges.

… halra

Ha csak enyhén érzed ezt az „illatot”, valószínűleg csak a meleg okozta izzadságról van szó. Ha már erősebb a szag, fordulj orvoshoz, mert valószínű, valamilyen baktériumos fertőzésed van. Antibiotikumos kezeléssel hamar helyrehozható a dolog.

… nem éppen friss húsra

Ebben az esetben a lehető leggyorsabban fordulj orvoshoz! A szag oka lehet egy sokáig fent felejtett tampon okozta betegség, a toxikus shock szindróma, de más súlyos fertőzések is szóba jöhetnek.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

Tedd rendbe a lelkedet! - 4+1 „takarítási” tipp

Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak és boldogok lehessünk, nem csak a testi, de a lelki egészségünkre is oda kell figyelnünk. Tudjuk ezt mindannyian, tisztában vagyunk vele, mégis hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla, és egyszer csak azt vesszük észre: nem vagyunk jól.