2020.03.17. 09:26:10 9575 291

Nincs Black Friday - Mértékkel vásároljatok!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szuper, ha Te időben eljutottál a boltba, de lehet, hogy a szomszéd háromgyerekes család nem. Az is lehet, hogy az utca végén az idős néni ki sem mer jönni a házából... Az üres polcokat látva, azokra gondolok, aki még ma is sokáig dolgoztak, és nem vásároltak be hetekkel ezelőtt.

Üres polcok 2020.03.16-án - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Üres polcok 2020.03.16-án

A minimum, hogy mértékkel vásárolunk

Természetesen be kell vásárolni, nem szabad elbagatellizálni az ügyet, de inkább vegyél mindenféléből egy keveset. Legalább változatosabban tudsz majd étkezni. A tisztálkodószerekről se feledkezz meg, de ne vásárold fel a bolti készletet! Ha az ismeretségi körödben kell valakinek valami, ami neked van, s neki már nem jutott, segítsd ki vele. Egy hónapja még álmainkban sem gondoltuk, hogy ilyesmiről kell, hogy írjunk, de sajnos ez van.

Jó lenne, ha mindenki megtenné a tőle telhetőt, és gondolnánk a másikra is. A boltok nem zárnak be, a polcokat valószínűleg fel fogják tölteni, és ahogy elmúlik a pánik miatti nagy bevásárlási roham, ismét minden kapható lesz, de mértékkel! Szóval ne spájzolj be egy évre a tartós élelmiszerekből, WC-papírból stb. mert lehet, hogy a következő hetekben előforduló hiány miatt nem jut másnak... Te pedig két hónap múlva, amikor feltehetően már vége lesz ennek az egész rémálomnak, fürdőzhetsz a paradicsomszószban...

Civil kezdeményezések

Sokan a Facebookon ajánlották fel, hogy segítenek a bevásárlásban, illetve gyógyszertárba menni időseknek vagy, akinek nincs rá lehetősége. Egy családnak mi lisztet szereztünk, mert a hozzájuk közeli boltban már nem kaptak.

A tanároknak és a diákoknak is sokan próbálnak segíteni, hogy átvészeljék ezt az időszakot. Mi is hétvégén mentünk skype-ot telepíteni az unokahúgomnak, illetve rendbe tenni a laptopját, hogy tudjon tanulni, de idegenek is felajánlották a segítségüket tanároknak.

Gyerekfelügyeletet is sokan vállalnak.

Az egészségügybe is önkénteseket toboroznak.

Te vajon mivel tudsz segíteni?

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Mi lapul a jókislány-szindróma hátterében?

A túl sok jóból is megárthat a sok. A mindig, mindenkinek, minden körülmények között való megfelelési kényszer idővel kifejti a mentális egészségre gyakorolt negatív hatásait. Bár tökéletesen ártalmatlannak tűnik, ha valakit olyan jelzőkkel illetnek, mint: csendes, jól nevelt, engedelmes, mindig mások kedvét és örömét kereső, mégis sok nő önbecsülésén és önbizalmán ejthet súlyos sebeket.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?