2020.03.17. 09:26:10 8312 287

Nincs Black Friday - Mértékkel vásároljatok!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szuper, ha Te időben eljutottál a boltba, de lehet, hogy a szomszéd háromgyerekes család nem. Az is lehet, hogy az utca végén az idős néni ki sem mer jönni a házából... Az üres polcokat látva, azokra gondolok, aki még ma is sokáig dolgoztak, és nem vásároltak be hetekkel ezelőtt.

Üres polcok 2020.03.16-án - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Üres polcok 2020.03.16-án

A minimum, hogy mértékkel vásárolunk

Természetesen be kell vásárolni, nem szabad elbagatellizálni az ügyet, de inkább vegyél mindenféléből egy keveset. Legalább változatosabban tudsz majd étkezni. A tisztálkodószerekről se feledkezz meg, de ne vásárold fel a bolti készletet! Ha az ismeretségi körödben kell valakinek valami, ami neked van, s neki már nem jutott, segítsd ki vele. Egy hónapja még álmainkban sem gondoltuk, hogy ilyesmiről kell, hogy írjunk, de sajnos ez van.

Jó lenne, ha mindenki megtenné a tőle telhetőt, és gondolnánk a másikra is. A boltok nem zárnak be, a polcokat valószínűleg fel fogják tölteni, és ahogy elmúlik a pánik miatti nagy bevásárlási roham, ismét minden kapható lesz, de mértékkel! Szóval ne spájzolj be egy évre a tartós élelmiszerekből, WC-papírból stb. mert lehet, hogy a következő hetekben előforduló hiány miatt nem jut másnak... Te pedig két hónap múlva, amikor feltehetően már vége lesz ennek az egész rémálomnak, fürdőzhetsz a paradicsomszószban...

Civil kezdeményezések

Sokan a Facebookon ajánlották fel, hogy segítenek a bevásárlásban, illetve gyógyszertárba menni időseknek vagy, akinek nincs rá lehetősége. Egy családnak mi lisztet szereztünk, mert a hozzájuk közeli boltban már nem kaptak.

A tanároknak és a diákoknak is sokan próbálnak segíteni, hogy átvészeljék ezt az időszakot. Mi is hétvégén mentünk skype-ot telepíteni az unokahúgomnak, illetve rendbe tenni a laptopját, hogy tudjon tanulni, de idegenek is felajánlották a segítségüket tanároknak.

Gyerekfelügyeletet is sokan vállalnak.

Az egészségügybe is önkénteseket toboroznak.

Te vajon mivel tudsz segíteni?

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...