2014.10.04. 15:53:59 7210 34

Németül hogyan kukorékol a kakas?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha az idegen nyelvekről beszélünk, önző módon hajlamosak vagyunk csak magunkkal, emberekkel törődni. De mi van a reggeli ébresztőt fújó kakassal, a legjobb barátunkkal, a kutyával, az elvarázsolt herceggel, a békával, és az összes többi állattal. Állatul vajon egy nyelvet beszélünk? Vagy másként nyávogunk, cincogunk angolul, mint spanyolul? Kis esti kvíz következik, avagy így ugattok Ti!

Tájföldi kakas | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tájföldi kakas | Fotó: 123rf.com

Ha már állatok

1931 óta, olasz kezdeményezésre október 4. napja az Állatok Világnapja. Míg korábban a vadon élő állatok - az emberi faj terjeszkedése miatti - védelmére koncentrált, azóta napjainkban új jelentést is kapott. Manapság már a velünk és körülöttünk élő összes állat és állatfaj iránt mutatott felelősségre, szeretetre és gondoskodásra hívja fel a figyelmet.

Évforduló is

A legenda szerint az állatok nyelvén is értő Assissi Szent Ferenc halálának évfordulója is ez a nap, aki amellett, hogy óvta és védte az állatokat, prédikált is nekik.

Hogy „megértsd” őket Te is…minden nyelven

A következő filmecskében meghallgathatod, hogyan hangzanak az állatokat utánzó „szavak” a világ egyes nyelvein. A kvízben egy német, egy koreai, egy japán, egy spanyol és egy kínai „utánzó” teszi próbára az „állathang felismerő képességeteket” :)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Örüljünk, hogy itt a nyár! – A legjobb dolgok a forró évszakban!

A kánikula idején a mindennapok nyüzsgése lassabbá válik, teret engedve a feltöltődésnek és a szórakozásnak. Akár a tengerparton sütteted a hasad, akár a hegyekben túrázol, a nyár a legjobb időszak arra, hogy kikapcsolódj, új élményekkel gazdagodj, és feltöltődj a természetben. Élvezd a nyár kínálta lehetőségeket, és hagyd, hogy a napsütés és a szabadság felfrissítse a tested és a lelked!

„Fogj egy sétapálcát!” – 3+1 ok, amiért érdemes minden nap sétálni

A séta, ez az egyszerű és mindenki számára elérhető tevékenység, rendkívül jótékony hatással van az egészségünkre és a közérzetünkre. Nemcsak a fizikai állóképességünket javítja, hanem a mentális egészségünknek is kedvez. Egy rövid séta a friss levegőn csodákat tehet: csökkenti a stresszt, javítja a hangulatot, és növeli az energiaszintet.