2018.09.16. 13:25:43 8217 254

Nem odavaló? Hát ne dobd bele!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szerintem mindenki hallott már extra toalett baleseteket, amikor is nem biztos, hogy az került a WC-kagylóba, ami feltétlenül odavaló. Mondjuk takarítás közben véletlenül, vagy éppen direkt beleesett a szivacs, esetleg a konyhai szemetesbe passzoló papírhulladékkal már nem volt kedved elsétálni a másik szemetesig…

WC - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com WC

Öreg hiba, mert a fenti hulladékok könnyen dugulást okozhatnak a mellékhelyiségben. Ugyanúgy, akár a most felsorolt „egyebek”.

Ami nem a WC-kagylóba való…

Ha lemostad a sminked…

… akkor vedd a fáradtságot, hogy a közeledben lévő szemetesbe dobod ki a használt kozmetikai kendőt, vattapamacsot, fülpiszkálót. Hiába apróságok, könnyen elakadhatnak a „rendszerben”, nem kis kellemetlenséget okozva ezzel. Arról már nem is beszélve, hogy az egyéb higiéniai termékek, mint a betétek, tamponok, vagy éppen a borotva, vagy mondjuk a fogselyem sem tartozik éppen a WC-kagylóba…

Konyhai maradék?

Ha családi házad van, mehet a komposztba! Ha lakásban laksz, akkor kerüljön a konyhai szemetesbe, majd azonnal ki a konténerbe, és semmi esetre sem a WC-be! Az ételekben lévő zsiradék könnyen lerakódhat a csésze, cső falára, a darabosabb ételek elakadhatnak, és szépen lassan dugulást okozhatnak ezzel…

Elszakadt a kedvenc harisnyád?

Vagy már megint kilyukadt egy zoknid? Még véletlenül se jusson eszedbe, hogy a WC-be hajítod. Hacsak nem akarsz magadnak egy jó kis dugulást…:-)

Beszáradt a kedvenc körömlakkod?

Vagy éppen eljárt már az idő a hajfestéked, esetleg valamilyen konyhai tisztítószer felett? Semmiképpen ne a toalettbe dobd, illetve öntsd! Egyrészt dugulást okoz, másrészt a környezetünkre sincs túl jó hatással!

Gyógyszert a gyógyszertárból!

És gyógyszert a gyógyszertárba! Ha lejárt a szavatossága valamilyen orvosságnak, még véletlenül se hajítsd a WC-be! Dugulást okozhat, arról nem is beszélve, hogy a környezetünkre sincs túl jó hatással!

Hosszú a hajad?

Ilyenkor természetes, ha fésülködés után egy nagyobb csomó haj a kezeden, vagy a hajkefédben marad. Az viszont már kevésbé jó ötlet, hogy ezt a csomócskát a WC-be hajítod. Ha a lefolyóban dugulást okoz, akkor valószínűleg a WC csöve sem ússza meg baj nélkül!

Sok a csomagolópapír?

Ha megoldható – és miért ne lenne az – inkább vidd el a különböző papírszemeteket az arra alkalmas szemetesig, hacsak éppen nem szeretnél magadnak hétvégi programként egy jókora dugulást a mellékhelyiségben!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...