2023.08.15. 13:20:00 6008 226

Nem elég, hogy nő vagy de már idősödsz is? Birkózz meg az életkorbeli megkülönböztetéssel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nő, ha túl fiatal, akkor azért, mert gyermekáldás előtt áll, később pedig azért, mert már van gyereke, de általában külön megítélés alá esik, egy hasonló korú (és családi állapotú) férfihez képest. Amennyiben azt hiszed, ez a gyerekek kirepülésével másként lesz, lehet, hogy tévedsz!

Koncentráció és hőhullám - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Koncentráció és hőhullám

A munkáltatók nem csak a fiatal hölgyeket kezelhetik fenntartással, de előfordulhat, hogy az idősödő nőket sem foglalkoztatják szívesen. Ennek az oka pedig szerteágazó lehet, a változókor munkahelyi teljesítését befolyásoló tényezőktől kezdve az egyre magasabb bérigényig bezárólag.

Amiért egy korosodó nőt kevésbé szívesen foglalkoztatnak, és amit tehetünk ellene

Sajnos a munkáltatók többségében még mindig él az a kép, miszerint egy menopauzával küzdő vagy azon túleső nő már nem képes ugyanúgy teljesíteni, mint korábban.
A menopauza jellemzően 45 év felett éri utol a hölgyeket, és előfordulhat, hogy szinte észrevétlenül zajlik le, de komoly egészségügyi és életmódbeli kihívásokat is okozhat ez az esetenként évekig is elhúzódó hormonális változás.
Az egészségügyi, fizikai kihívások (hőhullámok, fáradékonyság, fejfájás stb.) mellett a munkahelyi és magánéleti kihívásoknak is meg kell felelni. Ez az időszak rendkívül energiaigényes lehet, ezért jobb gondosan megtervezni a karriertervezés és egy esetleges munkahelyváltás folyamatát, hogy a körülmények minél kevésbé hátráltassanak minket. a világ számos országában kezdték el felismerni, hogy a jó munkaerőt jobb megtartani, és a nőket elkezdték megsegíteni az olyan egészségügyi gondok időszakában, amelyek biológiai nemünk sajátos, de teljesen természetes velejárói. Ilyen például a home office lehetősége vagy a megértőbb munkahelyi légkör biztosítása.

A korral járó munkahelyi sztereotípiák között meg kell említeni azt is, hogy a munkáltatók ezt a korosztályt motiválatlannak vagy rugalmatlanabbnak is tarthatják a fiatalabb generációknál. Azonban ez sokkal inkább személyiség- és életkörülmény függvénye, így könnyen bizonyíthatjuk elhivatottságunkat.
Életkorunkat pedig fejlődési igényünk különböző szakmai és személyiségfejlesztő képzésekkel tudjuk ellensúlyozni, bár a tudatos életmód is szükséges lesz ahhoz, hogy versenyben tudjunk maradni addig, amíg a jól megérdemelt pihenés időszaka el nem jön.

Amennyiben azt érezzük, hogy az életkorbeli sajátosságaink miatt kerülünk hátrányba, tárjuk fel a lehetséges okokat, majd a megoldási lehetőségekkel felvértezve kezdeményezzünk személyes megbeszélést az illetékes vezetőinkkel.
Az elkötelezettségünk és a lojalitásunk naprakész szakmaiságunkkal karöltve bértárgyaláskor is a javunkat fogja szolgálni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...