2021.08.28. 10:59:33 8470 262

Nem csak buli, hanem betegség után is takarítás – Ezeket mindenképpen fertőtlenítsd, ha beteg volt a
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A legutóbbi hullám már rég elfeledve, az újabb hullámot pedig nem nagyon várva, igyekszünk megélni a pillanatot, élvezni a nyarat. De azért figyelünk magunkra, embertársainkra továbbra is. Ám minden körültekintés ellenére is előfordulhat, hogy valamilyen kórokozó ledönt minket a lábunkról.

Lázmérő és gyógyszerek, betegség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lázmérő és gyógyszerek, betegség

Jobb esetben nem nyomjuk az ágyat napokig, hamar átfut rajtunk a betegség. Ám akár rövidebb, akár hosszabb lefolyású egy-egy „kórság”, egyvalamire ügyelnünk el: a betegség utáni takarításra, fertőtlenítésre. A felsorolásban szereplő holmik biztosan kerüljenek fel a takarítós listádra!

Dobd is ki!

A fogkefédet nyugodtan lecserélheted egy-egy betegség után. Megéri újat használni, hiszen a sörték között – az alapos tisztítás ellenére is - esetleg maradhatnak bacik, egyéb kórokozók, amik segíthetik a betegség újbóli kialakulását.

Ha amúgy nem takarítanád rendszeresen…

A koronavírus járvány kitörése óta bizony vannak olyan eszközök otthonunkban, amelyeket érdemes viszonylag gyakran, akár naponta is fertőtlenítenünk. Ezek olyan tárgyak, amiket minden nap, akár többször is használunk, megérintünk. A telefonunk, ajtókilincsek, villanykapcsolók, a televízió távirányítója (hiszen a kanapéra huppanva, ha nem olvasunk, alszunk, bizony ezt nyomkodjuk) mind-mind ide tartoznak.

Időnként amúgy is ráfér…

Egy-egy náthával járó megbetegedés esetén óriási hegyeket vagyunk képesek előállítani használt papírzsebkendőből. Ezek mind a kukában landolnak, amit ilyenkor nagy valószínűséggel megfogunk. Nem árt ezt sem körbetörölni egy fertőtlenítő kendővel, ha már meggyógyultál.

Indíthatod a mosógépet!

És mehetnek bele a betegség alatt használt textíliák: ágyneműhuzat, pizsama, törölköző. 60, de jobb lenne, ha 90⁰C-on „fürdenének”, hogy minden baci, kórokozó elpusztulhasson.

Ha a gyerkőc is beteg volt

Természetesen az ő játékait is érdemes napi szinten áttörölni, lefertőtleníteni.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...