2022.08.20. 08:47:30 5620 223

Neked mit jelent augusztus 20.?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár idén – a világban zajló, sokszor ijesztő változások miatt is – sokan, sokféleképpen ünneplik államalapításunk ünnepét, ki visszafogottan, ki az eddigieknél is nagyobb csinnadrattával, azért (vagy talán pont ezért) nekünk is érdemes megállnunk egy kicsit, és átgondolni, mit jelent nekünk ez az ünnep?

Tűzijáték – augusztus | Forrás: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tűzijáték – augusztus | Forrás: 123rf.com

Érdekes, hogy a magyar állami ünnepek közül talán augusztus 20. az egyetlen olyan ünnep, amikor valóban örvendezünk. Nem vértanúkra emlékezünk, nem a szabadságunkért harcoló forradalmárokat vagy szabadságharcosokat, hanem azt ünnepeljük, hogy megszületett egy ország, egy állam, aminek a mai napig részesei lehetünk. A hétköznapokban nincs sem időnk, sem energiánk azon filozofálni, ez milyen nagy dolog. De ha végiggondoljuk akár a saját történelmünket, vagy csak körülnézünk a nagyvilágban, esetleg éppen csak átlesünk a „szomszédba”, sajnos nyilvánvaló, hogy mindez nem is olyan magától értetődő.

Ünnep, szabadnap, „buli”?

Elgondolkodtál már rajt, mit is jelent számodra ez a nap, egyáltalán jelent-e valamit?

Valami finomat!:-)

Végülis augusztus 20. az ország születésnapja, az ünnepeltnek pedig jár a torta! Hosszú idő óta minden évben megválasztják az ország tortáját és az ország cukormentes tortáját is, úgyhogy évente új finomsággal tölthetjük meg a pocakunkat állalapításunk ünnepén.

Csak az eget bámulnád?

Ugyan idén megoszlanak róla a vélemények, kell-e, nem kell-e, azért az biztos, hogy ha augusztus 20., akkor a tűzijáték mindannyiunknak az eszébe jut.

Egy kis feltöltődést?

Ha van olyan szerencsénk, hogy államalapításunk ünnepe hétköznapra esik, akkor a nyár végén még simán beilleszthetünk egy lazulós, pihenős hosszúhétvégét. Lehet ez wellnessel egybekötött, kirándulós, otthon pihizős, családdal, barátokkal, párunkkal együttlevős, vagy egyedül kikapcsolós.

Az újjászületést?

Az új kenyér, az új búza ünnepe is ez a nap. Az ünnepi péksütemény egyik fő alapanyaga az új, idei búzából készült liszt. Az aranyszínű búzakalász gazdagságot, bőséget is jelképez, illetve jelentheti azt is, hogy valami véget ért és valami teljesen új kezdődik – akár az államalapításkor.

Forrás: www.harmonet.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...