2019.03.21. 17:35:15 10502 290

Nehézségek a szülés után - Így küzdd le a szülés utáni depressziót
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az anyák nagy része átesik egy nehéz időszakon a szülést követően. Van, hogy bevalljuk magunknak, van hogy próbáljuk elhessegetni a gondolatokat és egyszer csak kiborul a szőnyeg alá sepert sok-sok probléma.

Anya babával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Anya babával

Teljesen érthető, ha nem érezzük komfortosan magunkat, hiszen valóban fenekestül felfordult az életünk. Igen, sokan mondták, hogy teljesen más lesz az életünk, hogy nem lesz időnk magunkra, de mint minden más dologgal, ezzel is úgy van az ember, amíg nem éli át, addig nem érti igazán.

Hogyan jöhetünk ki belőle?

Adj időt magadnak, hogy megszokd az új helyzetet. Engedd meg magadnak, hogy félve hagyd ott először a babád a nagymamára. Nem jön minden csettintés szerűen. Vannak anyák, akik már pár hetes korukban nyugodtan ráhagyják a babát másra, van aki erre csak fél éves korában érik meg. Annak sincs semmi értelme, hogy kapsz egy kis szabad időt, aztán végig gondolatban otthon vagy. Viszont idővel tényleg jó megpróbálni, hiszen neked is szükséged van időre magaddal, hogy olyan dolgot tegyél, ami rólad szól, legyen az vásárlás, sport, mozi, bármi.

Sokan abba a "hibába" esnek, hogy azt gondolják minden az ő feladatuk. A háztartás, a babával való foglalkozás a nap minden szakában. Ők akarnak irányítani mindent. Ez sajnos csak ideig óráig működik, mert aztán besokall az anyuka és akkor jönnek az apró viták, a megjegyzések, hogy "miért nem viszed ki a szemetet?", vagy "már megint elmentél focizni, nekem meg úszik a konyha". Jobb, ha ezeket elkerüljük, és egy kis egészséges önzőséget megengedünk magunknak. Vannak olyan családok, ahol anyagilag megvan rá a lehetőség, hogy legyen takarítónő, vagy babysitter, de mégis úgy gondolják, hogy az ciki, vagy hogy az az ő dolguk, és belefáradnak, belerokkannak a sok feladatba. Természetesen sok olyan eset van, ahol ez anyagilag és más szempontból sem megoldható. Ott szerencsés, ha a férjet be tudjuk vonni. Ha stabil és igazi szereteten alapul a kapcsolat, meg fogja érteni a párod, hogy neked is szükséged van egy-egy órára.

Elfogadni, hogy a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogy elterveztük....

Sokaknak az okoz problémát, hogy eddig szépen el tudták tervezni, mit mikor szeretnének csinálni. Babával ez teljesen más, még amikor kialakul a napi rutin, akkor is lehetnek a megszokottól eltérő dolgok. Nem akkor alszik, mikor épp szeretnél vele sétálni, nem azt enné meg, amit főztél. A rugalmasság is tanulható. Mindig legyen több verzió a fejedben, és ne akadj ki, ha valami nem úgy alakul, ahogy eltervezted. Nehéz és fáradságos folyamat erről leszokni, sokszor kell nyelni és bízni abban, hogy a kialakult új helyzet is hoz olyan váratlan fordulatot, amiben szintén meglátod a szépet.

Engedd el a füled mellett, hogy a másik gyermeke mit hogyan csinál....

Ne foglalkozz azzal, hogy a másik baba sokkal jobban alszik, vagy hogy megeszi amit főznek neki. Mindenkinek megvan a maga baja, biztos ott is van nehézség, és attól nem lesz jobb neked, hogy azt mantrázod magadba, hogy bezzeg a szomszédnak milyen jó, mert ott jó evő a gyerek. Ilyenkor hessegesd el ezt a gondolatot, és láss meg valamit a te babádban, ami jó: hogy egészséges, hogy szépen fejlődik a mozgása, és arra fókuszálj.

Az anyaság csodálatos és fáradságos munka, kívánom, mindenki találja meg a szépségét és emelkedjen felül a nehézségein. Ha egyedül mégsem sikerül, inkább keress fel egy szakembert, minthogy a babával, az apával és önmagaddal szemben legyél türelmetlenebb, ingerültebb.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...