2017.04.01. 14:18:39 13289 395

Ne tartsd vissza! – A „gáz” nem mindig gáz…:-)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem mondjuk, hogy társaságban nem kellemetlen, ha egy-egy rossz mozdulatnak köszönhetően kiszalad egy apró szellő odalentről, de annak is oka van, miért nem maradt ott, ahol volt. Ugyan étkezési szokásaink változtatásával, végső esetben gyógyszerrel segíthetünk a bűzös pukik elkerülésében, megesik, hogy nincs mit tenni, aminek ki kell jönni, az ki is jön. És van, hogy nem is kell tenni ellene!

Szellentés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szellentés

Idézhetnénk mondjuk a zöld ogrét, Shreket, aki szerint „Jobb kint, mint bent!”, meg az ősi mondást, hogy „Inkább, minthogy az orvos húzza ki!”, de ezeken kívül is van egyéb ok, vagy magyarázat arra, miért nem gáz néha, ha kiszabadul belőlünk egy kis… „gáz”.

Intő jel is lehet!

Ha úgy érezzük, a belőlünk távozó gázok „illata” kellemetlenebb a szokásosnál, és gyakran kínoz minket fájdalmas puffadás, jobb, ha orvoshoz fordulunk!

Több puki, kevesebb puffadás

Ha eszünk, ahhoz bizony hozzátartozik, hogy elkezdünk emészteni. Van, hogy gyomrunk nem úgy reagál egy-egy ételre, fűszerre, mint gondoltuk, és bizony puffadunk, feszül a hasunk. Ez igen kellemetlen, zavaró érzés lehet, pláne, ha a kikívánkozó levegőt még meg is próbáljuk visszatartani. Sokkal jobban fogjuk érezni magunkat, ha szabad utat engedünk az emésztés során keletkezett gázoknak.

A szag védi egészségünket?

Számtalan tanulmány szerint ha saját „illatunkat” érezzük, az jó hatással van az egészségünkre, és véd a szívinfarktus, szélütés ellen.

Ha visszatartjuk, veszélyes is lehet!

Puffadáshoz, de bélműködés zavarához is vezethet, ha hosszabb ideig visszatartjuk a szellentést! Ha úgy érezzük, ki szeretne szabadulni a „szellem”, látogasd meg a mellékhelyiséget és engedj neki szabad utat! Te is, gyomrod is megkönnyebbül majd!

Tanácsot adó gázok

A szellentés gyakoriságából, szagából következtethetünk arra is, mire van szüksége szervezetünknek. Ha túl kevés galambot eregetünk, több ballasztanyagra van szükségünk. Ha a túl sok vörös húsra szervezetünk viszont bűzösebb gázokkal reagál, ideje visszafognunk azok fogyasztását.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.