2017.04.01. 14:18:39 12822 394

Ne tartsd vissza! – A „gáz” nem mindig gáz…:-)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem mondjuk, hogy társaságban nem kellemetlen, ha egy-egy rossz mozdulatnak köszönhetően kiszalad egy apró szellő odalentről, de annak is oka van, miért nem maradt ott, ahol volt. Ugyan étkezési szokásaink változtatásával, végső esetben gyógyszerrel segíthetünk a bűzös pukik elkerülésében, megesik, hogy nincs mit tenni, aminek ki kell jönni, az ki is jön. És van, hogy nem is kell tenni ellene!

Szellentés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szellentés

Idézhetnénk mondjuk a zöld ogrét, Shreket, aki szerint „Jobb kint, mint bent!”, meg az ősi mondást, hogy „Inkább, minthogy az orvos húzza ki!”, de ezeken kívül is van egyéb ok, vagy magyarázat arra, miért nem gáz néha, ha kiszabadul belőlünk egy kis… „gáz”.

Intő jel is lehet!

Ha úgy érezzük, a belőlünk távozó gázok „illata” kellemetlenebb a szokásosnál, és gyakran kínoz minket fájdalmas puffadás, jobb, ha orvoshoz fordulunk!

Több puki, kevesebb puffadás

Ha eszünk, ahhoz bizony hozzátartozik, hogy elkezdünk emészteni. Van, hogy gyomrunk nem úgy reagál egy-egy ételre, fűszerre, mint gondoltuk, és bizony puffadunk, feszül a hasunk. Ez igen kellemetlen, zavaró érzés lehet, pláne, ha a kikívánkozó levegőt még meg is próbáljuk visszatartani. Sokkal jobban fogjuk érezni magunkat, ha szabad utat engedünk az emésztés során keletkezett gázoknak.

A szag védi egészségünket?

Számtalan tanulmány szerint ha saját „illatunkat” érezzük, az jó hatással van az egészségünkre, és véd a szívinfarktus, szélütés ellen.

Ha visszatartjuk, veszélyes is lehet!

Puffadáshoz, de bélműködés zavarához is vezethet, ha hosszabb ideig visszatartjuk a szellentést! Ha úgy érezzük, ki szeretne szabadulni a „szellem”, látogasd meg a mellékhelyiséget és engedj neki szabad utat! Te is, gyomrod is megkönnyebbül majd!

Tanácsot adó gázok

A szellentés gyakoriságából, szagából következtethetünk arra is, mire van szüksége szervezetünknek. Ha túl kevés galambot eregetünk, több ballasztanyagra van szükségünk. Ha a túl sok vörös húsra szervezetünk viszont bűzösebb gázokkal reagál, ideje visszafognunk azok fogyasztását.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...