2019.02.18. 14:19:44 11980 416

Ne ragadjunk le a kelnél: éljen a káposzta!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Milyen csodálatos dolog, hogy egyik zöldség egészségesebb, mint a másik! Nem is tudunk a fogyasztásukkal rosszat tenni magunkkal, csak még inkább jót! Például az unalmasnak érzett salátát időnként érdemes lecserélni a káposztafélékre, ugyanis tápanyagok szempontjából nagyon megéri!

Káposzta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Káposzta

Nyersen, ropogósan, savanyítva, párolva vagy főzve…a káposzta bármilyen formában fogyasztva jót tesz nekünk. A kelkáposzta térhódítása óta kissé megkopott a káposzta fénye, azonban ne felejtsük el, hogy a két zöldség ugyanolyan egészségügyi előnyökkel jár! A rostban és vitaminokban gazdag növény fogyasztása számos előnnyel jár:

  • Támogatja az emésztést:

A rosttartalmának köszönhetően valósulhat meg ez, de ezen kívül a rostdús étrend a koleszterinszintet is csökkenti és elősegíti az optimális testsúly elérését.

  • Csökkenti a daganatos megbetegedések kockázatát:

A káposztafogyasztás lényegében kémiai védő hatást fejt ki a szervezetben, amely révén segít megállítani a DNS-károsító reakciókat.

  • Véd a krónikus betegségek ellen:

Az anticianinoknak nevezett különleges flavonoidok fokozzák az immunitást és csökkentik a cukor- és szívbetegségek kockázatát. Az oxidatív stressz ellen is kiválóen lépnek fel.

A (leginkább a vörös) káposztában lévő anticianin mennyiségre az alapján következtethetünk, hogy milyen sötét az adott zöldség a hasonló színű „társai” mellett. Ugyanis a magasabb flavonoid tartalom sötétebb színt eredményez, legyen az akár zöld, lila vagy vörös.

Forrás: goodhousekeeping.com/health/diet-nutrition/a25655611/cabbage-nutrition/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...