2017.05.15. 08:34:56 13438 338

Ne „habozz” – Variációk házi szőnyegtisztítóra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amióta gyerkőcünk van, megszaporodtak a szőnyegen lévő foltok. Vagyis nem megszaporodtak, hanem azóta lettek!:.-) Gyanítom, hogy most, hogy elmúlt 1 éves a fiatalember, és elkezdődött az ételt trancsírozós, mindent összekenős korszak, a foltok száma rohamosan nő majd.:-)

Foltos szőnyeg - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Foltos szőnyeg

Nem hinném, hogy lesz az a szőnyegtisztító mennyiség, amit nem tudunk majd elhasználni. Nyilván jók is ezek a vegyszeres megoldások, de néha azért jó lenne valami kevésbé „műt” is kipróbálni! Mondjuk ez a két házi szer jó lehet!

Egy kis fűrészpor?

Furcsa megoldásnak tűnhet, úgyhogy először egy kevésbé látható, kis részen próbálkozzunk vele. Egy kis fűrészport nedvesítsünk be ecetes vízzel és dörzsöljük át vele a foltot, egy szivacs segítségével! Hagyjuk hatni pár órán (2-4 óra), majd porszívózzuk fel az egészet.

Egy kis ecet?

Ha nincs kéznél fűrészpor, megteszi az ecet-víz kombináció is. Keverjünk össze egy rész ecetet 10 rész vízzel és már mehet is a folttisztítás!

Egy kis só?

A só már-már csodákra képes mind a konyhában, mind a háztartásban is! Ételeinknek finom ízt ad, otthonunkat pedig szebbé, tisztábbá varázsolja! Naná, hogy a szőnyegtisztításból sem maradhat ki! Tegyél egy kicsit a foltra, spriccelj rá egy kis vizet és hagyd hatni a „csodaszert” kb. fél óráig. Ha letelt a fél óra, porszívózd fel az egészet!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...