2017.05.15. 08:34:56 13320 338

Ne „habozz” – Variációk házi szőnyegtisztítóra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amióta gyerkőcünk van, megszaporodtak a szőnyegen lévő foltok. Vagyis nem megszaporodtak, hanem azóta lettek!:.-) Gyanítom, hogy most, hogy elmúlt 1 éves a fiatalember, és elkezdődött az ételt trancsírozós, mindent összekenős korszak, a foltok száma rohamosan nő majd.:-)

Foltos szőnyeg - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Foltos szőnyeg

Nem hinném, hogy lesz az a szőnyegtisztító mennyiség, amit nem tudunk majd elhasználni. Nyilván jók is ezek a vegyszeres megoldások, de néha azért jó lenne valami kevésbé „műt” is kipróbálni! Mondjuk ez a két házi szer jó lehet!

Egy kis fűrészpor?

Furcsa megoldásnak tűnhet, úgyhogy először egy kevésbé látható, kis részen próbálkozzunk vele. Egy kis fűrészport nedvesítsünk be ecetes vízzel és dörzsöljük át vele a foltot, egy szivacs segítségével! Hagyjuk hatni pár órán (2-4 óra), majd porszívózzuk fel az egészet.

Egy kis ecet?

Ha nincs kéznél fűrészpor, megteszi az ecet-víz kombináció is. Keverjünk össze egy rész ecetet 10 rész vízzel és már mehet is a folttisztítás!

Egy kis só?

A só már-már csodákra képes mind a konyhában, mind a háztartásban is! Ételeinknek finom ízt ad, otthonunkat pedig szebbé, tisztábbá varázsolja! Naná, hogy a szőnyegtisztításból sem maradhat ki! Tegyél egy kicsit a foltra, spriccelj rá egy kis vizet és hagyd hatni a „csodaszert” kb. fél óráig. Ha letelt a fél óra, porszívózd fel az egészet!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!