2017.01.22. 08:30:46 13216 330

Ne (csak) piszkálódj! – Mire jó még a fogpiszkáló?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy kiadós vacsora után életet menthet ez az apró kis fadarab, hiszen a fogak közé szorult ételmaradék okozhat kellemetlen perceket, de akár órákat is. Mondjuk, egy sajttal, sonkával, vagy egyéb nyalánkságokkal megtöltött hús felszeletelése közben találkozni vele nem túl kellemes, de sokoldalúsága miatt elnézzük neki.

Fogpiszkáló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogpiszkáló

Mert a fogpiszkáló nem csak az étkezések után tehet jó szolgálatot, de a háztartásod, otthonod egyéb területein is hasznát veheted. Néhány hasznos ötletet már megosztottunk Veletek, de ezen kívül is rejt magában lehetőségeket ez a szúrós fadarab.

Használd a fogpiszkálót…

... a konyhában

  • Ha Te sem szereted, hogy panírozott ételek esetén a lehullott morzsa megég az olajban, dobj néhány fogpiszkálód a zsiradékba! A morzsa így nem ég meg túl hamar és barna színe sem lesz.

  • Csak módjával a finom, ám kalóriadús salátaöntetekkel! Ehhez a palackon található védőfóliát szúrd át néhány helyen fogpiszkálóval, hogy a kis lyukakon csöpöghessen a saláta ízesítője.

  • Fokhagymával pácolt husik esetén a gerezdekbe szúrt fogpiszkáló segítségével azok könnyedén eltávolíthatóak, ha már nincs szükség rájuk.

  • Ha a mikrohullámok erejét használnád a héjában sült krumpli elkészítéséhez, néhány fogpiszkáló segítségével készíts a burgonyáknak „lábat”, hogy a „mikró” tányérján állva, alulról is átsülhessenek.

  • Hogy főzés közben a fazék tartalma ne a tűzhelyen landoljon, tégy a fedő és a fazék közé egy kilapított fogpiszkálót. Így a keletkező gőz ki tud szabadulni és a főzőlé nem fut ki az edényből.

... a házban vagy a ház körül

  • Ha úgy látod, legújabb szobanövényed gyenge szára „elhajlásra készül”, egy cellux segítségével a szárhoz rögzített fogpiszkálóval kiegyenesítheted azt. Ezután öntözd a szokásos módon, és figyeld a növekedését, nehogy a ragasztószalag felsértse az egyre vastagodó szárat.

  • Ha a ház ura otthon nagy barkácsolóművész hírében áll, még akkor is előfordulhat, hogy rossz helyre kerül egy szeg, szegecs. Egy fogpiszkáló ilyenkor is segíthet. Ragasztózd be a „piszka” egyik végét, dugd be a lyukba, a felesleget pedig törd le. Egy dörzspapírral csiszold össze a felületeket és a lyuk már el is tűnt.

  • Ha az öntözőcső lyukadt volna ki, ott hasonlóan járj el: dugj a lyukba egy fogpiszkálót, törd le a kilógó részt. Az aprócska fa beledagad a lyukba és az a rés eltűnik.

  • Ha minden használat előtt meggyűlik a bajod a ragasztótekerccsel, illetve annak végének megkeresésével, ezentúl rakj a végére egy fogpiszkálót, hogy elkerüld ezt a bosszúságot.

  • Néhány kisebb karc keletkezett valamelyik bútoron, de egy kis festék segíthetne rajta? Sőt, még a megfelelő árnyalatú festéket is megtaláltad a javításhoz? De a legvékonyabb ecsettel is nehezen vihető fel a festék úgy, hogy ne látszódjon a javítás? Próbáld meg fogpiszkálóval újraszínezni a karcolást! Így kevésbé fog látszani, hogy azon a részen van egy kis hiba a bútoron.

Forrás: rd.hu, rd.hu, nagymamakamraja.hupont.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...