2015.07.20. 17:23:57 14577 320

12 házi praktika egyszerű fogpiszkálóval!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fogpiszkáló egy praktikus és hasznos eszköz, amit a hegyes végeknek és vékonyka alakjának köszönhetően sokkal több mindenre felhasználhatunk, mint amire eredetileg hivatott. Ezek a házi praktikák minden háztartásban jól jönnek!

Fogpiszkáló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogpiszkáló

1. A kilazult szék láb, újra stabil lesz!

Lötyög a lába a széknek? Lehet, hogy éppen egy fogpiszkáló nagyságú dologra van szükséged ahhoz, hogy megjavítsd! Szúrj be egyet a laza láb mellé, és törd le a felesleget. Más lötyögős dolgok megjavítására is jó lehet.

2. Tisztítja a zuhanyfejet!

A vízköves zuhanyfejet áztasd be egy éjszakára ecetbe, majd másnap reggel egy fogpiszkálóval távolítsd el a rajta maradt szennyeződéseket, szúrd keresztül a lyukakat.

3. Használd varráshoz!

Tégy a gomb alá egy fogpiszkáló, majd húzd ki onnan, miután végeztél a varrással. A gomb cérnájának nem szabad teljesen feszesnek lennie, ezzel a technikával könnyebben gombolódik.

4. A távirányító gombok tisztán tartására.

A gombok mellé beragadt szennyeződést egy fogpiszkálóval könnyen eltávolíthatod. Előtte esetleg lazítsd fel egy alkohollal átitatott papírtörlővel.

5. Gyöngyök felragasztásához

Ha szeretsz kézműveskedni, mindig legyen a kezed ügyében egy doboz fogpiszkáló. Ezzel a legegyszerűbb felragasztani a gyöngyöket és az apró dolgokat. Sőt, még finom, keskeny vonalakból álló mintákat is festhetsz vele.

6. Ételek jelölésére, összetartására

Ha valaki például paradicsom nélkül szereti a szendvicset, de a többiek paradicsommal kérték, szúrj a kakukktojás szendóba egy fogpiszkálót, hogy könnyebben megkülönböztethető legyen. A fogpiszkálóval egyébként klassz mini klubszendvicseket is készíthetsz, illetve néha jól használható a hústű helyett is.

7. Kefe kitakarítása

A fogpiszkáló jó szolgálatot tesz, ha a kefék vagy fésűk fogai közül szeretnéd kihalászni a hajat.

8. A reset gombhoz

Újra kell indítani valamit, például a számítógépet. Tuti, hogy a fogpiszkáló befér a legkisebb reset-lyukba is.

9. A süteményekhez

Ha nincs hústűd és a villa túl durva eszköz lenne, akkor egy fogpiszkálóval a legegyszerűbb ellenőrizni a sütemények készültségét. Szúrd a fogpiszkálót a sütibe, majd ellenőrizd, hogy folyékony, ragadós vagy sima maradt-e az édességtől.

10. Mézeskalács díszítéséhez

A cukormázat egy fogpiszkáló segítségével irányíthatod, miközben nyomod ki a habzsákból vagy a zacskóból. A felesleget is eltávolíthatod egy fogpiszkálóval.

11. Szobanövények földjéhez

Ha nem akarod a kezedet a földbe dugni, akkor tégy így egy fogpiszkálóval. Hasonlóan a süteményes teszthez, ha nedves és földes, akkor várhatsz még az öntözéssel, ha száraz, akkor itt az ideje, hogy megragadd az öntözőkannát!

12. Olívabogyóhoz, sajthoz, dinnyéhez

A sajttálak nélkülözhetetlen kelléke a fogpiszkáló, de a dinnyekockák kínálásának és elfogyasztásának is egy nagyszerű módja.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...