2020.10.29. 15:46:57 9083 212

Mosogatógép tabletta házilag? Igen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tudatos gondolkodással nagyon sok vegyszert tudunk helyettesíteni egyszerű, természetes, a háztartásban fellelhető dolgokkal. De gondoltad volna, hogy a mosogatógép tablettát is?

Mosogatógép - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosogatógép

A bolti tisztítószerek, mosóporok és egyéb holmik nagyon sok olyan összetevőt tartalmaznak, ami nem feltétlenül tesz jót, sem nekünk, sem a környezetünk egészségének. Olykor még az eszközeinknek sem. Nagyon fontos az ökológiai lábnyomunkat visszaszorítani, a környezetkárosító anyagokat minél kisebb mennyiségben használni – hiszen csak így tarthatunk fenn egy élhető bolygót hosszútávon. A mosogatógép használata alapvetően pozitív, hiszen rengeteg vizet spórol a kézi mosogatáshoz képest, és ha helyesen használjuk, akkor az energiafogyasztását is visszaszoríthatjuk.

Ám érdemes ennél is tovább gondolnunk! Készítsünk otthon mosogatótablettát, hogy a durva vegyszerektől ezzel a lépéssel is eltávolodjunk. A hatékonyságban nem fogunk csalódni!

Ezekre lesz szükséged a házi mosogatógép tabletta elkészítéséhez:

  • 8 evőkanál mosószóda (nátrium-karbonát)
  • 4 evőkanál citromsav
  • 4 evőkanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál só (adalékmentes beszerzésére törekedj, de az asztali só is megfelel)
  • 2 evőkanál oxigénes fehérítő (nátrium-perkarbonát)

Háztartási vegyesboltban minden összetevőjéhez könnyedén, olcsón hozzá juthatsz.

Az összetevőket keverd össze alaposan. Vegyél elő egy szilikonos jégkocka formát – vagy éppen bonbon készítő formát és töltsd meg a mélyedéseit a keverékkel. Spriccelj rá finoman vizet és alaposan nyomkodd bele a formában, hogy stabilan összeálljon a tablettád. Ha megszáradt, tedd arra alkalmas műanyag dobozba, és gépi mosogatáskor a szokásos módon helyezd a tabletta tartó rekeszbe. Ha nem áll rendelkezésedre forma, amiben elkészíthetnéd, akkor a keveréket egyszerűen töltsd egy jól záródó befőttesüvegbe és a mosáskor egy evőkanálnyit tegyél a tabletta tartályba!

Erős, odaégett vagy nagyon zsíros szennyeződések eltávolításához egy kis extra mosószódát keverj még hozzá az elegyhez, ha pedig az üveg felületeket találod opálosnak a mosogatás végén, akkor a citromsav mennyiségét emeld.

Ne feledd, így nem csak a fölösleges műanyag és karton szeméttől, káros vegyi anyagoktól kíméled meg a környezeted, de sok-sok pénzt is megspórolsz a háztartásodnak!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...