2020.10.29. 15:46:57 9149 212

Mosogatógép tabletta házilag? Igen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tudatos gondolkodással nagyon sok vegyszert tudunk helyettesíteni egyszerű, természetes, a háztartásban fellelhető dolgokkal. De gondoltad volna, hogy a mosogatógép tablettát is?

Mosogatógép - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosogatógép

A bolti tisztítószerek, mosóporok és egyéb holmik nagyon sok olyan összetevőt tartalmaznak, ami nem feltétlenül tesz jót, sem nekünk, sem a környezetünk egészségének. Olykor még az eszközeinknek sem. Nagyon fontos az ökológiai lábnyomunkat visszaszorítani, a környezetkárosító anyagokat minél kisebb mennyiségben használni – hiszen csak így tarthatunk fenn egy élhető bolygót hosszútávon. A mosogatógép használata alapvetően pozitív, hiszen rengeteg vizet spórol a kézi mosogatáshoz képest, és ha helyesen használjuk, akkor az energiafogyasztását is visszaszoríthatjuk.

Ám érdemes ennél is tovább gondolnunk! Készítsünk otthon mosogatótablettát, hogy a durva vegyszerektől ezzel a lépéssel is eltávolodjunk. A hatékonyságban nem fogunk csalódni!

Ezekre lesz szükséged a házi mosogatógép tabletta elkészítéséhez:

  • 8 evőkanál mosószóda (nátrium-karbonát)
  • 4 evőkanál citromsav
  • 4 evőkanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál só (adalékmentes beszerzésére törekedj, de az asztali só is megfelel)
  • 2 evőkanál oxigénes fehérítő (nátrium-perkarbonát)

Háztartási vegyesboltban minden összetevőjéhez könnyedén, olcsón hozzá juthatsz.

Az összetevőket keverd össze alaposan. Vegyél elő egy szilikonos jégkocka formát – vagy éppen bonbon készítő formát és töltsd meg a mélyedéseit a keverékkel. Spriccelj rá finoman vizet és alaposan nyomkodd bele a formában, hogy stabilan összeálljon a tablettád. Ha megszáradt, tedd arra alkalmas műanyag dobozba, és gépi mosogatáskor a szokásos módon helyezd a tabletta tartó rekeszbe. Ha nem áll rendelkezésedre forma, amiben elkészíthetnéd, akkor a keveréket egyszerűen töltsd egy jól záródó befőttesüvegbe és a mosáskor egy evőkanálnyit tegyél a tabletta tartályba!

Erős, odaégett vagy nagyon zsíros szennyeződések eltávolításához egy kis extra mosószódát keverj még hozzá az elegyhez, ha pedig az üveg felületeket találod opálosnak a mosogatás végén, akkor a citromsav mennyiségét emeld.

Ne feledd, így nem csak a fölösleges műanyag és karton szeméttől, káros vegyi anyagoktól kíméled meg a környezeted, de sok-sok pénzt is megspórolsz a háztartásodnak!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!