2022.08.03. 09:15:00 12325 239

Mosás felsőfokon: Így tűntesd el, ha a fényvédő nyomot hagy a ruhádon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyakori, és főleg kisgyerekeknél elkerülhetetlen, hogy a ruhára a strandon néhány csepp fényvédő krém kerül. A leégés elleni krémek általában enyhén olajos foltot hagynak maguk után, amely a legtöbb textíliáról könnyen eltávolítható, ha idejében kezeljük a problémát.

Foltos ruha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Foltos ruha

Azonban a naptej által okozott folt annál makacsabbá válhat, minél hosszabb ideig hagyjuk érintetlenül, vagy ha kemény vízben próbáljuk kimosni.

A legtöbb fényvédő krém ugyanis avobenzon nevű vegyszert is tartalmaz, amely reakcióba lép a kemény vízzel, és nehezen eltávolítható sötétbarna vagy rozsdaszerű foltokat hoz létre az anyagon. A szintetikus anyagok könnyebben foltosodnak, mint a pamut vagy az egyéb természetes szövetszálak. Emellett a magas hőmérséklet is jobban megkötheti a naptej után hátramaradt foltokat.

A folt előkezelése

Kezeljük a foltos területet előmosás előtti folteltávolítóval vagy egy csepp erős folyékony mosószerrel. De mielőtt bármilyen tisztítószert használnánk, próbáljuk ki az oldatot és a tisztítási módszert egy nem feltűnő helyen, hogy idejében megtudjuk, a tisztítás nem befolyásolja-e a ruhaanyag színét.

A folt dörzsölése

Az ujjainkkal vagy egy puha sörtéjű kefével dolgozzuk be a folteltávolítót vagy a mosószert a fényvédő foltba, majd hagyjuk hatni rajta legalább negyedóráig.

A ruha kimosása

Adagoljunk erős mosószert a mosógépbe, és mossuk ki a ruhadarabot a kezelési címkén megengedett lehető legmelegebb vízzel. Amennyiben kemény a víz, mindenképpen használjunk vízlágyítót is a mosáshoz. Ha nem merjük gépben tisztítani a foltos ruhadarabot, inkább mossuk ki kézzel a ruhadarabot meleg desztillált vízzel.

Ha naptejünkben avobenzon is volt, jobb, ha a ruhát nem tesszük be mindaddig szárítógépbe, ameddig be nem bizonyosodik, hogy maradéktalanul ki tudtuk azt mosni a szövet szálai közül.

Forrás: www.thespruce.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...