2022.11.15. 12:05:00 6305 259

Mondj nemet a lábgombára, természetesen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bizony minden igyekezetünk ellenére megtörténhet az, hogy igény lép fel a lábgombásodás gyógyítására alkalmas gyógymódokra még a mi életünkben is. Ha te is a természetes megoldások híve vagy, jegyezd fel az alábbi gyógymódokat magadnak vész esetére!

Esztétikus lábkörmök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Esztétikus lábkörmök

A gombásodás okozói nedves környezetben - például az öltözőkben és zuhanyzókban – érzik a leginkább jól magukat, erre alapozva pedig fel tudunk készülni ellenük: papuccsal és megfelelő higiéniával! Hidd el, ez kevesebb erőfeszítést okoz, mint a már kialakult lábgombát legyűrni!

Praktikák lábgomba megelőzéséhez!

Tartsd szárazon a …

A megfelelő méretű cipő csupán egyik feltétele az egészséges lábaknak, a cipőnknek ezen felül még higiénikusnak is kell lennie! Ha lábunk hajlamos az izzadásra és van arra is esély, hogy kevésbé higiénikus talajon kell mezítláb járnunk, mindenképpen érdemes a cipőnket is rendszeresen tisztítani belülről (erre nagyon tuti spray is kapható), valamint ne hagyjuk, hogy benedvesedjen. Cserezokni és a külső hőmérsékletnek megfelelő vastagságú cipő sokat segít ez utóbbi problémán.
Vizes lábainkat sose dugjuk bele a lábbelibe! Megszáríthatjuk hajszárítóval és beszórhatjuk kukoricakeményítővel is púder gyanánt.

Most legyél „irigy”!

A lábgomba terjedését úgy tarthatjuk kordában, hogy nem kérünk és nem is adunk kölcsön zoknit, cipőt és törölközőt sem.

Természetes gyógymódok lábgombára

Biztosan hallottál már a legáltalánosabb ellenszerekről: a teafaolajról, a sóról és az ecetről. Az előbbivel inkább ecsetelni szokás, míg a sót és az ecetet oldatként alkalmazzák. Ez utóbbit 1:4 arányban szükséges lábfürdőhöz adni. Heti kétszer ajánlott ilyen oldatban áztatni a köröm- vagy lábgombás lábfejeket, majd gombaellenes porként szódabikarbóna is bevethető. (Ezt is le szükséges mosni bő 15 perc hatóidő után.) Most ezeknél meglepőbb segítőtársakat is meg ismerhetsz.

Ne (csak) idd a sört!

A sörben lévő élesztő olyan csábító a gombának, hogy nem ragaszkodik tovább a lábunkhoz, kivéve, ha nem (csak) lábfürdőként alkalmazzuk, hanem hagyományos frissítőként italként is fogyasztjuk. Tehát, amíg lábgombád van, jobb tartózkodni a sörivástól!

Joghurttal a lábgomba ellen!

Egy kicsit kényelmetlenebb megoldás, de ugyancsak hatásos lehet minden este natúr joghurttal – vagyis annak jó baktériumaival - kezelni az érintett felületet. Nyugalom, ezzel nem fogod etetni a gombát. Egyszerűen kend fel rá, hagyd megszáradni rajta, majd öblítse le.

Szájvizet a lábra!

Ha a fertőzés miatt viszkető vagy égő érzés is fellép, annak azonnali enyhítésére áztasd be a lábadat antiszeptikus szájöblítő szerbe. Ki tudja, még a lábszagot is elveheti…

Forrás: www.quickanddirtytips.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...