2022.06.23. 12:35:00 8281 238

Mókás kreatívkodás: Készítsetek krétát az aszfaltrajzhoz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mit lehet kihozni egy szilikon sütőformából és modellgipszből? Volna ötleted? Ha van elég türelmetek az alkotás során létrejött művek kiszáradásához, akkor eláruljuk! Kréta készül belőle.

Aszfaltrajz krétával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aszfaltrajz krétával

A gyerkőc egész baráti társaságát elláthatjátok színes krétákkal körülbelül 10 perces munkálkodás árán, ami után egy jóval passzívabb folyamat következik, nevezetesen várakozni kell addig, míg használható nem lesz a krétahad.

Aszfaltkréta készítése

Annyi papírpoharat önts fel félig vízzel, ahány féle színű krétát terveztek készíteni, majd keverd is bele a vízbe a kiválasztott színű temperát, illetve ételfestéket, ha az van kéznél. Miután megszíneztük a vizet, azután keverhető bele ugyanannyi gipsz, amennyi vizet az adott pohárba töltöttünk.
Vigyázat, az összetevők sorrendje nem felcserélhető az összeállítás során! A gipszet keverjük el jól, hogy tejfölsűrűségű folyadékot kapjunk eredményül. A kész masszákat tetszőleges formájú szilikonformákba töltjük, majd hagyjuk megkötni és jó bő óra elteltével óvatosan pattintsuk ki a félkész krétadarabokat a formákból. Ezután hagyni kell ezeket rendesen kiszáradni.
Ehhez a folyamathoz lesz szükség a türelmünkre, mivel 1,5-2 nap is szükséges lesz a teljes száradáshoz.

Tipp 1: A kikevert színek vegyesen is a formákba önthetők, ami által márványos és szivárványos krétákat is létrehozhatunk.

Tipp 2: A kisebb darabokkal a kis gyermekkezek könnyebben bánnak majd, és rajzolás közben nem is fognak olyan könnyen eltörni az aszfaltkréták.

Forrás:www.gyereketeto.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...