2015.05.24. 14:30:15 20196 306

Mit tehetünk a pókok ellen? – Tipp, házilag
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak, akik egyenesen irtóznak a pókoktól, még a legaprókábbtól is. Idegesítő, ha a sarokban bújik meg, esetleg a lakás egy kevésbé használt zugában tanyázik és épít ki lakóövezetet pókhálóból, többedmagával. Amilyen kicsik, olyan riadalmat és bosszúságot okozhatnak jelenlétükkel.

Pókháló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pókháló

Főként az őszi időszakban mondható el, hogy szinte ellepik a lakást ezek az apró, vagy kicsit nagyobb pókocskák. Egy ideig senkit nem zavarnak, ám ahogy elkezdenek nőni, szaporodni, már kellemetlen a jelenlétük.

Hogy a rendszeres szellőztetésen, takarításon, hőn szeretett pókhálózáson túl hogyan tarthatod távol vegyszer nélkül, természetesen a nyolclábúakat? Adunk egy tippet!

Szükséged lesz:

  • egy szórófejes üvegre
  • némi borsmenta illóolajra
  • vízre

A vízhez cseppents néhány csepp illóolajat és fújd az ablakkertekre, párkányokra, illetve oda, ahol a nem épp kedvencnek számító pókok tanyáznak. Valószínűleg hamar elhagyják majd a terepet, mert ki nem állhatják a borsmenta illatát.

Ha bajban lennél borsmenta illóolajat illetően, bátran pótold azt teafa-, levendula,- fahéj- vagy citrusolajjal.

Forrás: kiskegyed.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.

Kreatív képzelet. Használj terméseket!

Nagyon hirtelen változott az időjárásunk szinte szélsőségesen hidegre. Mit mondjak, nem esik jól, és szerintem ez mindenkit meglehetősen kellemetlenül érint. Fázósan húztuk össze a meleg pulcsit, mellényt magunkon az elmúlt napokban és dideregtünk a hideg szélben. Ez azonban nem tántorított el bennünket a nagyobb sétáktól. Friss levegőn bandukolva óhatatlanul is szemünk elé kerülnek az ősz jellegzetességei, a különböző termések. Különös vonzalommal nyúlunk utánuk, de hazaérve olykor hetek múlva vesszük észre, hogy ott hevernek valahol. Ne hagyjuk őket veszni, elképesztő érdekességeket készíthetünk belőlük a hideg estéken.