2015.05.24. 14:30:15 21401 306

Mit tehetünk a pókok ellen? – Tipp, házilag
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak, akik egyenesen irtóznak a pókoktól, még a legaprókábbtól is. Idegesítő, ha a sarokban bújik meg, esetleg a lakás egy kevésbé használt zugában tanyázik és épít ki lakóövezetet pókhálóból, többedmagával. Amilyen kicsik, olyan riadalmat és bosszúságot okozhatnak jelenlétükkel.

Pókháló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pókháló

Főként az őszi időszakban mondható el, hogy szinte ellepik a lakást ezek az apró, vagy kicsit nagyobb pókocskák. Egy ideig senkit nem zavarnak, ám ahogy elkezdenek nőni, szaporodni, már kellemetlen a jelenlétük.

Hogy a rendszeres szellőztetésen, takarításon, hőn szeretett pókhálózáson túl hogyan tarthatod távol vegyszer nélkül, természetesen a nyolclábúakat? Adunk egy tippet!

Szükséged lesz:

  • egy szórófejes üvegre
  • némi borsmenta illóolajra
  • vízre

A vízhez cseppents néhány csepp illóolajat és fújd az ablakkertekre, párkányokra, illetve oda, ahol a nem épp kedvencnek számító pókok tanyáznak. Valószínűleg hamar elhagyják majd a terepet, mert ki nem állhatják a borsmenta illatát.

Ha bajban lennél borsmenta illóolajat illetően, bátran pótold azt teafa-, levendula,- fahéj- vagy citrusolajjal.

Forrás: kiskegyed.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Távhűtéssel, akusztikus tűzoltó készülékkel, hőszabályozó ruházattal a klímaválság ellen

A legélhetőbb városok listáján legtöbb alkalommal dobogós helyhez jutó Bécs, legutóbb a dinamikusan fejlődő távhűtő központjával hívta fel magára a figyelmet. A Wien Energie eddig magáénak tudhatja a legnagyobb és legerősebb távhűtésre specializált központot, mely a bécsi főpályaudvaron helyezkedik el. Vajon milyen, az ehhez hasonló technológiai vívmányok segíthetnek bennünket abban, hogy elviselhetőbbé tehessük a mostani, és várhatóan a jövőbeli forróságot?

A magánélet már csak illúzió lehet digitalizált világunkban?

Az emberek többsége érdekelt abban a kérdésben, hogy a magánélet mennyire bizonyulhat sérthetetlennek, illetve milyen mértékben akadályozható meg annak bekövetkezte, hogy mások illetéktelenül hozzáférjenek az online megosztott információkhoz. Legyen szó rendszeres internethasználatról, a közösségi médiabeli aktivitásról, az online vásárlásokról vagy éppen a banki ügyletekről, az adatvédelem megkerülhetetlenül képbe lép.

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.